Foto: Uprava carina

Na graničnim prelazima Preševo i Horgoš carinici su u protekla dva dana zaplenili više od 100.000 neprijavljenih evra, saopštila je Uprava carina.

Kako se navodi, carinici su danas pronašli 57.000 neprijavljenih evra u automobilu ““mercedes benc“ belgijskih registarskih oznaka na izlaznoj strani graničnog prelaza Preševo.

Vozač mercedesa (64), državljanin Belgije turskog porekla, prijavio je samo lični prtljag, ali su carinici u motoru automobila, filteru za klimu i u ladici između vozačkog i suvozačkog sedišta.

Putniku je vraćen dozvoljeni iznos, a o ostatku će se, dodaje, izjašnjavati nadležni sud.

Na istom prelazu, u automobilu „mercedes benc“ nemačke registracije u u rukohvatu na zadnjem sedištu, u četvrtak je pronađeno 44.000 neprijavljenih evra.

Putnicima, bračnom paru turskih državljana, vraćeno je 20.000 evra, dok je ostatak privremeno zadržan.

U saopštenju se navodi da su carinici na Horgošu u četvrtak pronašli 51.000 neprijavljenih evra u ““audiju““ nemačke registracije kojim je putovalo troje turskih državljana.

Novac je pronađen u njihovom prtljagu i među ličnim stvarima pronašli 51.000 sakrivenih evra.

Kako se navodi, u jastuku je pronađeno 20.000 evra, a u neseseru 10.000 evra, dok je u garderobi nađeno 21.000 neprijavljenih evra.

Istog dana na prelazu Horgoš u „poršeu“ nemačke registracije, kojim su iz Štutgarta ka Kosovu i Metohiji putovali otac i sin albanskog porekla, pronađeno je 32.000 neprijavljenih evra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar