Saobraćajna policija Foto: N1/Ilustracija

Nesvakidašnja scena zabeležena je pre nekoliko dana na Autokomandi u Beogradu kada su dvoje saobraćajnih policajaca uhvaćeni kako tablicu automobila koji su koristili, sakrivaju belim papirom verovatno kako ih ne bi usnimilo "Oko sokolovo" dok su nepropisno parkirani.

Na snimku koji je jedan korisnik zabeležio i objavio putem Instagram stranice moj_beo_grad vide se najpre dva uniformisana policijska službenika, saobraćajca. I na prvi pogled ovo nije ništa neuobičajeno – dva uniformisana lica izlaze iz automobila i pripremaju se za svoj radni zadatak.

Da li je reč o službenom civilnom ili privatnom automobilu, pošto na sebi nije imao nikakve oznake da je policijsko vozilo, nije poznato, međutim ono što se moglo zaključiti iz ponašanja saobraćajaca na snimku jeste to da su sačekali da se raziđu prolaznici, pa su se „bacili u akciju“.

Dok je jedan saobraćajac držao stražu, njegova koleginica je sa zadnjeg sedišta automobila izvadila nešto nalik na belom papiru i čučnula kod zadnje tablice. U prvi mah nije baš bilo najjasnije o čemu se radi, ali kada se udaljila od registracione oznake moglo se videti da je tablica ostala prikrivena tim istim papirom, najverovatnije kako ga ne bi usnimilo „Oko sokolovo“ budući da je reč o očigledno nepropisnom parkiranju.

Pitali smo MUP da li znaju o čemu se radi, a jedino što smo uspeli da saznamo je da je protiv policajke pokrenut disciplinski postupak i da će se prema njoj postupati u skladu sa Zakonom o policiji, na osnovu čega se može zaključiti da je nepsretno skrivanje od kolega milicajaca ono što smo imali prilike da vidimo na snimku.

Ovakav postupak policajaca izazvao je različite komentare kod korisnika društvenih mreža. Dok su jedni govorili kako su „i oni ljudi“, drugi su komentarisali kako je neobično to da saobraćajac vozi takvog BMW-a, drugi savetuju policajce da ne čine to jer bi kolege milicajci mogli da pozovu Parking servis, a ovi policiju, te da bi moglo doći do problema, dok drugi jednostavno poručuju da „Oko sokolovo boga ne moli“ i da će ovaj snimak sačuvati kada ih sledeći put zaustavi saobraćajna policija.

Bonus video: Hapšenje upravnika KPZ Niš

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram