Foto: Privatna arhiva

Slučaj porodilje Ivane Tepšić, koja je preminula 17. maja u Ginekološko-akušerskoj klinici (GAK) u Višegradskoj ulici zbog, kako tvrde njeni najbliži, greške i nesavesnog postupanja lekara Miloša Petronijevića i Nenada Drobnjaka, još uvek se nalazi u predistražnoj fazi, zbog čega i dalje nije poznato da li će dvojica doktora biti i pred zakonom pozvani na odgovornost zbog smrti mlade mjake. U međuvremenu, do Ivanine porodice došla je informacija da lekari u GAK pokušavaju da se odbrane tvrdnjama da je smrt porodilje bila uzrokovana njenom hroničnom bolešću, a da ona o njoj nije izvestila lekare u trenutku kada je došla na porođaj, što njena sestra Ana ocenjuje kao gnusnu laž.

Pročitajte još:

„Konačno smo dobili papire sa obdukcije – ali bez pečeta. Plus, to su sve kopije, ništa od toga nije validno. Tužilac nas još uvek nije obavestio da li će nešto preduzeti, s obzirom na to da je imao mesec dana da prikupi svu dokumentaciju,“, kaže Ana Marković, sestra preminule porodilje.

Ona za Nova.rs takođe napominje da u Višegradskoj pokušavaju da njenu sestru proglase bolesnom, iako, prema njenim rečima, to nije istina.

„Užasno je to što moju mrtvu sestru hoće da proglase bolesnom. Pričaju da je imala neku primarnu bolest, a da je nije prijavila. Moja sestra nije bila bolesna, a oni na sve načine pokušavaju da se operu“, kaže nam Ana.

Papire sa obdukcije su dobili posle mesec i po dana i to psole više urgencija.

„Maltretirali su nas sa njenim nalazima obdukcije još od 17. juna, kada su bili gotovi. Niko od nadleženih navodno nije znao gde se tačno nalaze. Na Medicinskom su nam govorili da su u Višegradskoj i obrnuto…

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, porodica Tepšić je podnela krivične prijave Prvom osnovnom tužilaštvu protiv ginekologa Miloša Petronijevića i anesteziologa Nenada Drobnjaka, koje smatraju direktnim krivcima za smrt mlade majke. Ni posle više od dva meseca od kada je tragična priča o porodilji izašla u javnost, o slučaju se nije oglasilo ni GAK, ali ni Ministarstvo zdravlja.

Ivana Tepšić je preminula 17. maja u GAK-u, nekoliko sati nakon porođaja usled srčanog zastoja. Nesrećna žena je uprkos pokušajima reanimacije izgubila bitku za život, samo nekoliko sati nakon što je na svet donela dečaka. Njena porodica optužila je za tragični ishod lekarski tim koji ju je porađao, tvrdeći da je Ivana uoči porođaja danima krvarila, ali da se niko od zaposlenih u GAK nije na to obazirao.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare