Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Shutterstock

Tokom protekle nedelje dogodilo se više teških saobraćajnih nesreća u kojima je život izgubilo osam osoba, dok je više njih zadobilo teže telesne povrede. Loši uslovi na putu, neprilagođena brzina, vožnja sa probnom vozačkom dozvolom ili bez nje, samo su neki od faktora koji su doprineli još jednoj crnoj nedelji u Srbiji.

Proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nesreće u kojima su poginule tri osobe. Borka J. (26) nastradala je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju ujutru kod Ljiga, kada je automobil kojim je upravljao Nenad M. (41) sleteo s puta usled, navodno, neprilagođene brzine.

Iza Borke ostalo je šestoro dece, a kako nam je objasnio njen otac, ona je sa Nenadom odnedavno bila u emotivnoj vezi.

Foto: Privatna arhiva

„Ovo je strašna tragedija, moja ćerka ima šestoro dece, najmlađe osam meseci, najstarije osam godina. Ovo malo je cele noći plakalo, mi ćemo preuzeti brigu o njima“, kazao je ranije neutešni otac u razgovoru za Nova.rs.

Druga teška nesteća dogodila se na putu Kragujevac-Jagodina u naselju Trnava kada su život izgubili Bogdan A. (28) i Tamara R. (46) iz Paraćina. Automobil marke „škoda“ najverovatnije je usled neprilagođene brzine i mokrog puta, sleteo s kolovoza i udario u električni stub pored puta.

Foto: Instagram/192_rs

Devojčicu pokosio auto u Novom Pazaru, pa preko tela prešao kombi

U ponedeljak se dogodila nesreća koja je uzdrmala celokupnu srpsku javnost. Devojčica M. Z. (15) nastradala je u stravičnoj nesreći u Novom Pazaru kada je na nju na obeleženom pešačkom prelazu naleteo „golfom“ B. H. (18) koji ima probnu vozačku dozvolu.

Prema informacijama do kojih smo došli, do nesreće je došlo usled neprilagođene brzine stanju puta, a da stvar bude još gora, devojčica je nakon udara letela nekoliko metara, nakon čega je preko njenog tela kombijem prešao drugi vozač koji je kasnije uhapšen zbog nepružanja pomoći nastradalom licu.

Foto: Nova.rs, TikTok

Istog dana, u Ulici cara Dušana u Zemunu, za volanom „pežoa“ nalazio se N. R. (27) bez vozačke dozvole kada je udario u drvo pa pokosio pešaka Z. E. (55). Pešak je zadobio teže povrede i prebačen je u KBC Zemun gde su konstatovani prelomi oba ručna zgloba, višestruki prelom nogu, grudnog koša i krvarenje u stomaku.

U sredu se dogodila još jedna teška saobraćajna nesreća u Beogradu. Život je izgubio stariji muškarac (70) u sudaru koji se dogodio na Zrenjaninskom putu u Padinskoj Skeli, dok je drugi muškarac (60) zadobio teške povrede, a prema pisanjima medija, povređenog muškarca su ekipe hitne službe izvlačile iz uništenog vozila.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U Bulevaru oslobođenja u Čačku je u sredu došlo do teške saobraćajne nesreće kada je na pešaka (73) nešto posle 16.00 časova naleteo automobil. Nakon prijema u čačansku Opštu bolnicu, muškarac je zbrinut na odeljenju intenzivne nege sa teškim telesnim povredama lobanje, ekstremiteta i grudnog koša.

Pročitajte još:

Teška nesreća dogodila se u sredu uveče kod Preševa, na lokalnom putu u centru sela Reljan, kada je mladić (18) sa probnom dozvolom pokosio dva pešaka koji su se kretali trotoarom. Jedan povređeni pešak je od zadobijenih povreda preminuo u Domu zdravlja u Preševu, dok je drugi prevezen u bolnicu u Vranju.

U četvrtak, na Zrenjaninskom putu u blizini restorana „Malo korzo“ u Borči dogodila se još jedna saobraćajna nesreća u kojoj je stradao motociklista. Na njega je naleteo automobil, a ekipe Hitne pomoći su mogle da konstatuju samo smrt motocikliste.

Istog dana u stravičnom udesu kod Kule poginuo je muškarac (81) kada je pod nerazjašnjenim okolnostima prešao u suprotan smer i podleteo pod kamion.

Poslednja u nizu dogodila danas, odnosno rano jutros u Futogu. U nesreći je stradao Milan A. (24) iz Futoga. Do nesreće je došlo kada je mladić izgubio kontrolu nad automobilom marke „mercedes“ i zakucao se u prikolicu s kupusom.

Mladić je stradao na licu mesta, dok je njegov saputnik zadobio teške povrede.

Bonus video: Saobraćajna nesreća kod Mladenovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar