Nemačka škola na Senjaku Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu tokom današnjeg dana trebalo bi da pošalje policiji zahtev da se sasluša profesor Nemačke škole u Beogradu povodom sumnje da je učinio krivično delo polno uznemiravanje, saznaje Nova.rs. Podsetimo, za ceo slučaj saznalo se nakon što je nedeljnik "Vreme" objavio da je više učenica te škole na Senjaku prijavilo da ih je profesor te ustanove čudno gledao.

Prema saznanjima Nova.rs, tužilaštvo se obratilo Ministarstvu prosvete, ali i policiji koja bi trebalo da obavi razgovor sa osumnjičenim profesorom.

Prema optužbama više učenica 11. razreda, a kako je list „Vreme“ ranije preneo, profesor D. im je upadljivo zurio u grudi i zadnjice, učestalo i uporno. Sa druge strane, ponekad, kad sa njima priča ili pregleda radove, unosi im se u lice na „santimetar od nosa“, rekao je roditelj ranije.

Pročitajte još:

Inače, sem što je profesor neprikladno gledao učenice, jedna profesorka žalila se i da ju je fizički dodirivao na nedozvoljen način.

Kako je naš portal ranije preneo, protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava, a period izvršenje krivičnog dela je od početka školske 2021/22 godine do početka februara 2022., kada se za ceo slučaj saznalo.

„Na osumnjičenog se žalila i profesorka, koju je fizički dodirivao na nedozvoljen način. Naknadno, roditelji su saznali i da to nije jedina profesorka koju je uznemiravao, već da su se na isto ponašanje žalile i druge profesorke, koje je uznemirivao nepristojnim pozivima za izlazak i slično. Takođe, suprug jedne nastavnice bio je primoran da dolazi u školu i lično razgovora sa profesorom i da ga upozori da prestane s takvim obraćanjem koleginici“, otkriva naš portal.

Podsetimo, povodom navoda reagovalo je Prvo osnovno javnon tužilaštvo, koje je formiralo predmet i ispituje sve okolnosti slučaja.

BONUS video: U nastavku akcije „Armagedon“ uhapšeno 14 pedofila

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar