Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je formiralo predmet povodom članka objavljenog u nedeljniku "Vreme" 10. marta i uputilo zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja prosvetnoj inspekciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog nadzora, kako bi se utvrdilo da li postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo polno uznemiravanje iz čl. 182a Krivičnog zakonika. Reč je dešanjima u nemačkoj školi u Beogradu, a kako je taj nedeljnik preneo, više učenica prijavilo je da ih je profesor te ustanove čudno gledao.

Takođe, tužilaštvu je podneta krivična prijava od strane dvoje učenika predmetne škole, preko punomoćnika, zbog postojanja osnova sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo.

Podsetimo, kako je pomenuti nedeljnik preneo, nemačka škola u Beogradu nedeljama je poprište teških optužbi učenica i jedne nastavnice protiv nastavnika koji je maloletnice upadljivo odmeravao pogledom, unosio im se u lice i dobacivao seksističke komentare. Izvori „Vremena“ kažu da rukovodstvo škole stvar „zataškava“.

Kako su tada saopštili, među decom, roditeljima i nastavnicima vlada strah.

Prema optužbama više učenica 11. razreda, profesor D. im tako upadljivo zuri u grudi i zadnjice, učestalo i uporno, da to ceo razred primećuje. Kako su ispričale, one se osećaju posramljeno i poniženo. Ponekad, kad sa njima priča ili pregleda radove, unosi im se u lice na „santimetar od nosa“, rekao je jedan roditelj za taj list.

Navodno, čule su se i optužbe o seksističkim komentarima na odevanje, dok izvori kažu da se to dešava i još mlađim devojčicama u drugim razredima.

BONUS video: Napad na radnicu teretane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram