Nemačka škola na Senjaku Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je juče predmet povodom sumnje da je učinjeno krivično delo polno uznemiravanje, nakon što je nedeljnik "Vreme" objavio da je više učenica, u Nemačkoj školi u Beogradu, prijavilo da ih je profesor te ustanove čudno gledao. Kako portal Nova.rs otkriva, sem što je profesor neprikladno gledao učenice, jedna profesorka žalila se i da ju je fizički dodirivao na nedozvoljen način.

Prema optužbama više učenica 11. razreda, a kako je list „Vreme“ ranije preneo, profesor D. im je upadljivo zurio u grudi i zadnjice, učestalo i uporno. Sa druge strane, ponekad, kad sa njima priča ili pregleda radove, unosi im se u lice na „santimetar od nosa“, rekao je roditelj ranije.

Ilustracija Foto: Shutterstock

Kako Nova.rs otkriva, protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava, a period izvršenje krivičnog dela je od početka školske 2021/22 godine do početka februara 2022., kada se za ceo slučaj saznalo.

Osumnjičeni se kao profesor Nemačke škole u Beogradu, na časovima etike i istorije koje predaje učenicima 11 razreda, odnosno trećeg srednje škole, u više navrata i većem broju maloletnih učenica verbalno i konkludivno obraćao na način kojim se vređa dostojanstvo maloletnica.

Pročitajte još:

„Na osumnjičenog se žalila i profesorka, koju je fizički dodirivao na nedozvoljen način. Naknadno, roditelji su saznali i da to nije jedina profesorka koju je uznemiravao, već da su se na isto ponašanje žalile i druge profesorke, koje je uznemirivao nepristojnim pozivima za izlazak i slično. Takođe, suprug jedne nastavnice bio je primoran da dolazi u školu i lično razgovora sa profesorom i da ga upozori da prestane s takvim obraćanjem koleginici“, otkriva naš portal.

Podsetimo, povodom navoda reagovalo je Prvo osnovno javnon tužilaštvo, koje je formiralo predmet i ispituje sve okolnosti slučaja.

Sa druge strane, iz Nemačke škole su pozdravili odluku tužilaštva i naveli da je osumnjičeni profesor suspendovan.

BONUS video: U akciji Armagredon policija pohapsila pedofile po Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare