Dragoljub Simonović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon što je republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac oslobodila vršenja dužnosti zamenika javnog tužioca Predraga Milovanovića u predmetu koji se vodi za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, kako saznajemo, ovaj slučaj dobio je novog tužioca - Ivana Duzlevskog.

Potez Dolovac osudila je srpska javnost, s obzirom da je Milovanović, uprkos svim pritiscima, uspeo da dovede postupak do samom kraja. Ipak, onemogućen je da predmet vodi do pravosnažnosti presude.

Pročitajte još:

Inače, novoimenovani tužilac u postupku protiv „šerifa“ iz Grocke, Dragoljuba Simonovića, je zamenik javnog tužioca u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu i član Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije.

Nekadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen je februara na četiri godine i tri meseca zatvora u Višem sudu u Beogradu zbog paljenja kuće novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića.

Sem njega, osuđeni su i Aleksandar Marinković, na takođe četiri godine i tri meseca, kao i Vladimir Mihailović, koji je dobio četiri godine zatvora.

Simonoviću se sudilo da je naručio paljenje kuće novinara, a on je negirao krivicu za ovo delo. Na suđenjima Mihailović i Novaković su promenili svoje iskaze date u policiji jer su, kako su naveli, “izrečeni pod prisilom Uprave kriminalističke policije”.

Milan Jovanović, Foto: E-Stock_milos_rafailovic

Mihailović je kazao da je izmislio priznanje da mu je Simonović obećao 1.500 evra da zaplaši novinara, a Novaković je kazao da Simonovića ne poznaje. Za Marinkovićem, koji se sumnjiči da je direktan izvršilac paljenja 12. decembra 2018. godine, raspisana je poternica.

Sa druge strane, još jedna okrivljena, pevačica Bojana Cvetković Šijački, priznala je tužilaštvu da je dovezla Marinkovića do mesta napada i sklopila sporazum o priznanju krivičnog dela. Ona je osuđena na šest meseci kućnog pritvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar