Dragoljub Simonović Foto: Tanja Milovanović/Nova.rs

Nekadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen je danas na četiri godine i tri meseca zatvora u Višem sudu u Beogradu na zbog paljenja kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića.

Sem njega, osuđeni su i Aleksandar Marinković, na takođe četiri godine i tri meseca, kao i Vladimir Mihailović, koji je dobio četiri godine zatvora.

Simonović je tokom obrazlaganja presude i tvrdnji sudije da su njegovi branioci opstruisali postupak napustio sudnicu zajedno sa svojim advokatim.

Inače, novinar Jovanović je dosad i više navrata isticao da je odbrana da Simonović ne odgovora za ono što je učinio, te da je advokati nekadašnjeg prvog čoveka Grocke na sve načine opstruišu suđenje.

Podsetimo, u ovom postupku sudilo se bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, policajcima iz Grocke Vladimiru Mihailoviću, Igoru Novakoviću i Aleksandru Marinkoviću i postupak je počeo 9. aprila prošle godine.

Simonoviću se sudilo da je naručio paljenje kuće novinara, negirao je krivicu za ovo delo. Na suđenjima Mihailović i Novaković su promenili svoje iskaze date u policiji jer su, kako su naveli, “izrečeni pod prisilom Uprave kriminalističke policije”.

Mihailović je kazao da je izmislio priznanje da mu je Simonović obećao 1.500 evra da zaplaši novinara, a Novaković je kazao da Simonovića ne poznaje. Za Marinkovićem, koji se sumnjiči da je direktan izvršilac paljenja 12. decembra 2018. godine, raspisana je poternica.

Sa druge strane, još jedna okrivljena, pevačica Bojana Cvetković Šijački, priznala je tužilaštvu da je dovezla Marinkovića do mesta napada i sklopila sporazum o priznanju krivičnog dela. Ona je osuđena na šest meseci kućnog pritvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram