Ilustracija Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Trojica službenika pogranične policije Istok privedeni su danas u nastavku  istrage slučaja "Karačevo" koji se sumnjiče da su počinili krivično delo krijumčarenje robe, prenosi KoSSev.

Trojica policajaca su jutros nakon saslušanja u sedištu PIK-u u Ajvaliji, gde su bili pozvani u svojstvu osumnjičenih, prema nalogu Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu, uhapšeni zbog zbog navedenog krivičnog dela, prenosi KoSSev.

Određeno im je zadržavanje od 48 sati i po preporuci PIK-a su i suspendovani.

Povezane vesti:

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, u saradnji sa Kosovskom policijom i kosovskim policijskim inspektoratom, preduzima sve potrebne istražne radnje, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, Policijski inspektorat Kosova i Kosovska policija, sproveli su 18. septembra prošle godine akciju hapšenja i rušenja ilegalnih kockarnica u pograničnom području u selu Karačevo. Uhapšena su 33 lica, dok je Osnovni sud u Gnjilanu već sledećeg dana odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije.

Jedan od policijskih službenika, prema dosijeu tužilaštva u Gnjilanu je vlasnik jednog od glavnih kazina u selu Karačevo.

Nedelju dana kasnije uhapšene su još dve osobe u sklopu ove operacije, a pod sumnjom da su u periodu 2019-2020, kontinuirano švercovali robu sa teritorije centralne Srbije na teritoriju Kosova. Potom su u novoj akciji 1. oktobra, širom Kosova uhapšene još 22 osobe. Dve nedelje kasnije, 14. oktobra 2020, u okviru slučaja Karačevo uhapšene su još dve osobe.

Njima se na teret stavlja krivično delo „Krijumčarenje robe“, ali i „Organizovanje piramidalih šema i ilegalnog kockanja“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar