Fotografija koju je načinila Dobričanin Nikodinović Foto: N1

"Čudno je da stignu toliki račun za struju bez obzira što na Jovanjici tvrde da je u pitanju samo trošak obezbeđenja farme,", rekla je advokatica Predraga Koluvije, Zora Dobričanin, za Nova.rs nakon što je ekipa našeg portala bila na licu mesta i od čuvara poseda, na kojem je otkrivena najveća plantaže marihuane u Evropi, dobila informaciju zašto je sve pod upaljenim reflektorima.

„Račun za avgust je bila jedna cifra, a potom ista i za novembar, a znamo da je sve zapečaćeno 13. novembra. Nemoguće je da budu isti računi za ta dva meseca. Ja imam račune za decembar i januar koji su nešto manji od avgusta, ali je to opet mnogo ako rade samo svetla. Ne znam, neću da nagađam šta se tamo dešava, treba ispitati, ja ne znam šta je…“, rekla je Dobričanin.

Zora Dobričanin Nikodinović, Foto:Nemanja Jovanović

Podsetimo, nakon što je advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, branilac vlasnika poljoprivrednog gazdinstva za uzgoj organske hrane „Jovanjica“, na kom je pronađen rekordni zasad marihuane, otkrila javnosti da na tom imanju i dalje gore svetla kao i da su računi za struju i dalje veoma visoki, ekipa portala Nova.rs bila je u Staroj Pazovi, kako bi proverila šta se, osam meseci nakon hapšenja vlasnika, događa u „Jovanjici“.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na kapiji nas je dočekao policajac koji obezbeđuje imanje.

“Molim vas da se udaljite, ne mogu ništa da komentarišem, svetla gore zbog obezbeđenja imanja”, rekao nam je on i zamolio da se udaljimo sa poseda jer je privatan.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sumnja o dešavanjima u Jovanjici otkrivena je u specijalnoj emisiji “Kad je cvetala marihuana” koja je emitovana na N1. Tada je Zora Dobričanin Nikodinović ekskluzivno izjavila da je bila iznenađena prizorom koji je videla iz automobila dok se vozila auto-putem Beograd  – Novi Sad, dan nakon što je u Srbiji proglašeno vanredno stanje zbog epidemije koronavirusa.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dobričanin Nikodinović je obavestila Tužilaštvo za organizovani kriminal koje je u tom trenutku vodilo istragu protiv Koluvije, da na “zaključanom” imanju gore svetla, tražeći da se sve to ispita.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (5)