Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon što je advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, branilac vlasnika poljoprivrednog gazdinstva za uzgoj organske hrane "Jovanjica", na kom je pronađen rekordni zasad marihuane, otkrila javnosti da na tom imanju i dalje gore svetla kao i da su računi za struju i dalje veoma visoki, ekipa portala Nova.rs uputila se u Staru Pazovu, kako bi proverila šta se, osam meseci nakon hapšenja vlasnika, događa u "Jovanjici".

Podsetimo, u u specijalnoj emisiji “Kad je cvetala marihuana” koja je sinoć premijerno emitovana na N1, Zora Dobričanin Nikodinović je izjavila da je bila iznenađena prizorom koji je videla iz automobila dok se vozila auto-putem Beograd  – Novi Sad, dan nakon što je u Srbiji proglašeno vanredno stanje zbog epidemije koronavirusa.

Dobričanin Nikodinović je obavestila Tužilaštvo za organizovani kriminal koje je u tom trenutku vodilo istragu protiv Koluvije, da na „zaključanom“ imanju gore svetla, tražeći da se sve to ispita.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Tim povodom, uputili smo se ka Staroj Pazovi, gradu u kojem se nalazi čuvena plantaža Jovanjica. Prošli smo naseljene ulice sa kućama i zamakli na put koji vodi kroz njive i polja. Prišli smo plastenicima i ukazala se tabla, kao putokaz.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Jovanjica, proizvodnja i magacin. Ogledno polje“, piše na njoj. Stigli smo do ulaza u najpoznatiju plantažu u Srbiji. Na kapiji nas je dočekao policajac koji obezbeđuje imanje.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Molim vas da se udaljite, ne mogu ništa da komentarišem, svetla gore zbog obezbeđenja imanja“, rekao nam je on i zamolio da se udaljimo sa poseda jer je privatan.

Upravo zato reporteri Nova.rs nisu uspeli da saznaju zašto su i dalje visoki računi na plantaži ako nema proizvodnje, odnosno ako struju troši samo rasveta objekta.

U blizini „Jovanjice“ nema nijedne druge kuće, a čitav prizor bio je u najmanju ruku sablasan. Reporteri Nova.rs pokušali su da pronađu bar jednog sagovornika u blizini, ali ni na okolnim njivama, niti putevima nije bilo žive duše.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, Dobričanin Nikodinović je istakla da je tužilaštvu za organizovani kriminal dostavila podnesak sa jednom fotografijom koju je načinila iz automobila, tražeći da se izvrši uviđaj na licu mesta i utvrdi zašto na “Jovanjici”, i u upravnoj zgradi i plastenicima, noću sijaju svetla.  Pošto tužilaštvo nije odgovorilo na ovaj podnesak, isti je, kako je navela, ponovila i krajem aprila, ali je i on ostao bez odgovora.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Da li zbog korone ili nečeg drugog, ali do danas nismo izašli na lice smeta”, kazala je Dobričanin Nikodinović.

Zora Dobričanin Nikodinović, Foto:Nemanja Jovanović

Ona je takođe navela da je nabavila račun za struju iz novembra prošle godine, koji je identičan onom uz avgusta meseca, što je ocenila čudnim, s obzirom da je Koluvija uhapšen polovinom tog meseca, a imanje zapečaćeno.

Foto: minrzs.gov.org.

“Takođe je uvećan i račun za decembar, samo ne znam ko će to da plati”, kazala je Dobričanin Nikodinović.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal nedavno je podiglo optužnicu protiv vlasnika “Jovanjice” Predraga Koluvije i još devet osoba zbog uzgajanja indijske konoplje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare