Jovanjica Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Budo Brajević, svedok u predmetu "Jovanjica" protiv Predraga Koluvije, izjavio je da nikada na imanju nije video marihuanu ili indijsku konoplju i objasnio da je radio kao stalni saradnik na projektu na Kosovu, na izradi planova i organizacije poljoprivrednih proizvođača u jedan centar koji bi se bavio organskim proizvodima.

Taj projekat je sprovodila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, po nalogu Vlade Srbije, rekao je Brajević i naglasio da je u Lešku, na imanju Poljoprivredne škole, trebalo da se radi pet objekata.

„Ovom nesretnom situacijom, ti projekti su prekinuti, iako ih je Vlada Srbije odobrila“, rekao je Brajović.

Na pitanje advokata odbrane da precizira ko je finansirao projekte na Kosovu, Brajović je rekao da je projekte finansirala Vlada Srbije, a Jovanjica je plaćala njegovu platu i boravak na Kosovu, dok je trafo stanica Poljoprivrednoj školi u Lešku poklon imanja „Jovanjice“ i Predraga Koluvije.

PROČITAJTE JOŠ:

Brajović je rekao da je ispod plastenika postojala jedna prostorija nekoliko metara ispod niova zemlje u kojoj je bila smeštena vrsta japanske bundeve (hokaido), u paletama koje su morale biti smeštena na hladnijem mestu, ali je negirao da je video marihuanu ili indijsku konoplju.

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun pitao je svedoka kako je Koluviji slao poruke, a Brajović je rekao da je to činio običnim SMS ili aplikacijom Whatsup. Svedok je negirao da je pre svedočenja bio u kontaktu sa bilo kim iz tima advokata odbrane Koluvije i ostalih optuženih.

„Svi svedoci koji su pozvani od Koluvije ne govore istinu i namera je da se neutrališu kao dokaz razgovori iz aplikacije ‘Razgovor’“, rekao je Drecun.

Predrag Koluvija Foto: A.K./ATAImages

U Specijalnom sudu nastavljen je glavni pretres protiv vlasnika poljoprivrednog dobra „Jovanjica“ Predraga Koluvije i još nekoliko optuženih, koji se terete za nelegalnu proizvodnju i prodaju kanabisa na poljoprivrednom dobru Jovanjica, saslušanjem svedoka.

Predsedavajući sudskog veća Zoran Ganić konstatovao je da su pretresu prisustvovali zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun, advokat Ivan Bajazit kao pravni zastupnik Predraga Koluvije, kao i advokati odbrane ostalih okrivljenih. Pretres je odložen 9. juna, jer iz Vrhovnog kasacionog suda nije stigla odluka o zahtevu za zaštitu zakonitosti koju su pre više od mesec dana podneli branioci Koluvije.

Bajazit je tada objasnio novinarima da je reč o zahtevu protiv pravosnažnog rešenja o produženju kućnog pritvora Koluviji, za šta više nema nikakvog osnova.

PROČITAJTE JOŠ:

Računovođa se ne seća poruka i komunikacije s Koluvijom

Milica Trifunović, koja je radila kao računovođa na imanju „Jovanjica“, izjavila je u nastavku suđenja Predragu Koluviji i još nekoliko optuženih koji se terete za nelegalnu proizvodnju i prodaju kanabisa na poljoprivrednom dobru Jovanjica, da je ugovor o proizvodnji industrijske konoplje sklopljen početkom 2019. godine.

Koluvija je tada rekao da sve mora biti dobro dokumentovano, jer će firma prolaziti kroz ozbiljne kontrole, rekla je Trifunović u svojstvu svedoka u Specijalnom sudu.

Ona je navela da su posle tornada u Staroj Pazovi brojni plastenici na imanju uništeni i više od polovine voća i povrća je moralo da se uvozi.

Oprema za plastenike je uvezena iz Francuske 2018. godine, rekla je Trifunović.

Naplaćena je šteta od, čini mi se, DDOR osiguranja, rekla je Trifunović i istakla da se iz 2019. godine seća da je nalivan beton, nabavljana konstrukcija za nove plastenike, ali da ne zna da li se bilo šta sadilo na dobru „Jovanjica“.

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun predočio joj je poruke sa Koluvijom, u okviru aplikacije „Razgovor“, a Trifunović je rekla da ne može da tvrdi da je to sa te aplikacije i da nije ubeđena da je to njena prepiska.

Ona nije mogla da se seti pojedinih poruka koje su prikazivane kao dokaz na suđenju, koje su se ticale novca.

Trifunović je rekla, za neke poruke koje su joj pokazane, da je to privatnija prepiske sa Koluvijom, „za koju sumnja da se obavljala preko aplikacije Razgovor“.

Jovanjica Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

“Ne sećam se da sam pisala ove poruke. Ne sećam se”, uglavnom su odgovori koje je Trifunović davala.

„Nisam bila na strateškim pozicijama, radila sam operativne stvari“, rekla je Trifunović i na pitanje tužioca zašto je ugasila aplikaciju „Razgovor“, odgovorila je da bi u tom delu izmenila iskaz koji je prvobitno dala tužilaštvu.

Trifunović je rekla da je ona deinstalirala aplikaciju koja je postala beskorisna, pošto je ugašena i stalno su „iskakala“ nekakva obaveštenja.

„U aplikaciji je stajalo moje ime Milica Milosavljević“, objasnila je Trifunović odgovarajući na pitanje advokata Ivana Bajazita, pravnog zastupnika Koluvije.

Aplikacija vezana za poslovnu komunikaciju, rekla je Trifunović, koja je se u međuvremenu udala i promenila prezime, dodajući da je kolega iz IT službe instalirao aplikaciju.

***

BONUS VIDEO: Veliko hapšenje pedofila po Srbiji – mamili decu preko interneta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)