Foto: Nova.rs

Saga o gradnji u Glamočkoj ulici u Beogradu, u koju su oči javnosti bile uprte kada je u avgustu ispred kapije jedne od kuća u nizu sazidan zid, nastavljena je nakon tri meseca. Stanari Glamočke pozvali su redakciju "Nova.rs" strahujući da bi slično moglo da se ponovi, budući da je su od jutros radovi na susednoj parceli nastavljeni. Kako nam je stanarka Bojana Samardžić pojasnila, podnete su četiri tužbe i doneto je rešenje o privremenoj obustavi rada do okončanja procesa. Zanimljivo je da je među hrpom spornih papira i jedan na kom se nalazi potpis nekadašnjeg gradonačelnika Beograda, a sada ministra finansija Siniše Malog, kojim se otuđuje deo zemljišta osnovne škole "Desanka Maksinović"

Bager, blato, šut i radnici sa jedne strane, a zabrinuti građani sa druge strane kapije u Glamočkoj ulici koja je pre tri meseca bila zazidana – to je scena koju su danas reporteri redakcije „Nova.rs“ zatekli na licu mesta. Zabrinuti građani objašnjavaju da je inspekcija naložila obustavu radova, da je postavljena i traka koja na to ukazuje ispred kapije, premda je u međuvremenu uklonjena tako da se sada mogu videti samo njeni ostaci, ali i da se uprkos svemu oni nastavljaju jer je jutros kamionom dovezen bager koji vrši radove.

Glamocka ulica Zvezdara
Glamočka ulica na Zvezdari Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Jutros je došao kamion koji je dovezao tu mašinu i ona radi neprestano, čak i po kiši. Potpuno je neverovatno da se radovi nastavljaju iako su protiv njih podnete četiri tužbe za ometanje državnine. Prva je podneta još 18. avgusta, kada je priča izašla u medije, a tek nakon toga je na teren izašla i inspekcija. Posetili su nas tada gradonačelnik Zoran Radoičić i predsednik opštine Vladan Jeremić i obećano nam je da će se naš problem rešiti, ali do danas ništa nije urađeno“, priča nam stanarka Bojana Samardžić i pokazuje nam nacrte iz šezdesetih godina u kojima je jasno ucrtana i njihova ulica.

Glamocka ulica Zvezdara
Glamočka ulica na Zvezdari Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Radoičić je tada, podsećanja radi, rekao naveo da je naloženo nadležnim gradskim službama da preispitaju dokumentaciju koju poseduje investitor, te da će Grad Beograd u narednim danima nastaviti da radi na rešavanju ovog problema. U toku naredne nedelje, gradonačelnik će ponovo posetiti stanare Glamočke ulice i obavestiti ih o preduzetim merama. Kao što se može pretpostaviti, Radojičić se sledeće nedelje nije pojavio u Glamočkoj ulici, baš kao ni predsednik GO Zvezdara.

Glamocka ulica Zvezdara
Glamočka ulica na Zvezdari Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Interesantno je da je jedan deo sporne parcele nekada pripadao Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Ustaničkoj ulici, međutim 2016. godine taj deo parcele se otuđuje rešenjem koje potpisuje nekadašnji gradonačelnik, a sada ministar finansija Siniša Mali.

Bonus video:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare