Advokat Milan Petrović i Dragan Bjelogrlić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Odbrana glumca Dragana Bjelogrlića, kome se sudi za nasilničko ponašanje, odnosno napad na reditelja Predraga Gagu Antonijevića u hotelu "Ambasador" u Nišu, osporila je na današnjem suđenju kvalifikaciju krivičnog dela. Oni ističu da bi celoviti snimci sa kamera iz hotela "Ambasador" potvrdili da u ovom slučaju nije bilo nasilničkog ponašanja, kako tužilaštvo tvrdi.

Advokat Goran Draganić istakao je najpre da se optužnica bazira na kontradiktornim izjavama svedoka, a potom se osvrnuo na atmosferu koja je pratila ceo događaj u hotelu.

Dragan Bjelogrlić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Nakon što je Dragan Bjelogrlić dao izjavu u policiji to jutro, osvanuli su netačni navodi u tabloidima da je drogirani Bjelogrlić pretukao i da je u alkoholisanom stanju mučki tukao s leđa. Niti je bio drogiran, niti je bio u alkoholisanom stanju. Cela atmosfera propraćena je uz asistenciju najviših državnih predstavnika koji su komentarisali događaj. Nakon svih tih natpisa koji su to jutro osvanuli u tabloidima, iz policije dolaze po Dragana Bjelogrlića i tek tada se vodi u pritvor, to je jako bitan momenat“, rekao je Draganić na suđenju.

On je predložio da se odgleda kompletan snimak događaja.

„Jako je bitan snimak treće kamere, koja se nalazi iznad recepcije u hotelu, a koja jasno prikazuje da li je bio šamar ili zatvorena pesnica, a kako su se svedoci tek naknadno setili“, rekao je Draganić i dodao da je mešanje politike u ovaj slučaj nedopustivo.

„Umesto da danas odgovara po prekršajnoj odgovornosti, mi danas smo dobili političko-medijski slučaj napada Bjelogrlića na državni projekat Dara iz Jasenovca“, rekao je Draganić.

Sa druge strane, advokat Jugoslav Tintor istakao je da je u konkretnom slučaju došlo do sukoba samo dve osobe, a da je ukupan broj udaraca bio pet ili šest.

Ponovio je da nema reči da je po sredi bilo nasilničko ponašanje.

„Neko je želelo da se naš klijent predstavi kao nasilnik, da se snimak sa kamere, a koji se pušten u javnost, parcijalno izdeli i tako plasira. Taj materijal, odnosno snimak, policajci su oduzeli to jutro u 5.30, a svega četiri sata kasnije prerađen, skraćen i montiran je plasiran medijima“, rekao je Tintor.

Dragan Bjelogrlić Foto:TANJUG/ZORAN ZESTIC/

On je dodao i ponovo insistirao da se snimak prikaže ceo, a pogotovo onaj segment na kom je prikazan drugi deo događaja, na kom nedostaje 50 sekundi.

„Ne može niko sudu da daje parcijalne dokaze“, rekao je Tintor.

Bonus video: Tuča u bilijar klubu u Pančevu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar