Dragan Bjelogrlić, Goran Draganić i Jugoslav Tintor Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić kratko se izjasnio danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, povodom napada na reditelja Predraga Gagu Antonijevića. Glumac je tom prilikom kratko negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

Odbrana okrivljenog Bjelogrlića je tokom uvodnih reči negirala kvalfikaciju krivičnog dela nasilničko ponašanja i zatražila da se pogledaju svi snimci sa kamera u hotelu „Ambasador“ u Nišu gde se napad dogodio.

Dragan Bjelogrlić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako tvrde advokati Jugoslav Tintor i Goran Draganić, snimci koji su plasirani u javnosti su polovični, ne daju celokupnu sliku o tome šta se desilo u hotelu.

Advokat Tintor istakao je da se na snimku, koji je prezentovan javnosti i koji se nalazi u spisima predmeta, ne nalazi drugi deo događaja gde se vidi da oštećeni Antonijević napada Bjelogrlića i u jednom trenutku ga čak i udara. Istakao je i da na snimku jedne kamere fali 50 sekundi i da je to upravo trenutak kada Bjelogrlić stoji u neposrednoj blizini Antonijevića ispred hotela. On je ukazao da se postavlja pitanja ko odlučuje koji će deo biti isečen.

Inače, odbrana Dragana Bjelogrlića tražila je da se obezbedi veća sudnica jer u ovoj koja je predviđena za pretres mogu biti samo tri novinara. Odbrana želi da budu prisutni svi mediji koji žele da prisustvuju suđenju.

Podsećanja radi, Bjelogrlić se tereti za nasilničko ponašanje nad kolegom Draganom Antonijevićem 23. avgusta prošle godine u hotelu „Ambasador“ u Nišu. Oba reditelja su se tada našla u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

Bonus video: Dragan Bjelogrlić stigao na suđenje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar