Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu danas počinje suđenje glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću, koji se tereti za nasilničko ponašanje nad kolegom Draganom Antonijevićem 23. avgusta prošle godine. Bjelogrlić je, kako kako javlja naša reporterka sa lica mesta, pristigao u sud nešto pre 11.00 sati u pratnji svog advokata, a Predrag Antonijević se nije pojavio.

Istraga ovog slučaja sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci svi iz Beograda.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Odbrana Dragana Bjelogrlića tražiće da se obezbedi veća sudnica jer u ovoj koja je predviđena za pretres mogu biti samo tri novinara. Odbrana želi da budu prisutni svi mediji koji žele da prisustvuju suđenju.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Bjelogrlića zastupaju Jugoslav Tintor i Goran Draganić, a kako su istakli, ne žele da se ovaj slučaj medijski prati selektivno, već da svi koji žele, prisustvuju.

„Videćete i zbog čega“, rekli su advokati.

Bjelogrlić je ranije u tuzilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela nasilničko ponašanje

Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

Bonus video: Dragan Bjelogrlić posle puštanja iz pritvora

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare