Jovan Vukotić Foto: Društvene mreže

Kotoranin Jovan Vukotić, prema evidenciji policije bezbednosno interesantna osoba i visokopozicionirani pripadnik Škaljarskog klana, jedan je od retkih koji se nalazi na slobodi a nije mu izrečena mera nadzora, obaveznog javljanja OB Kotor ili oduzimanja putnih isprava. Može da se kaže da je on prvi slobodni vođa klana koji može potpuno bez ograničenja da se kreće.

Vukotić je 28. jula napustio spuški zatvor nakon ukidanja pritvora. Bio je osumnjičen za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara, a na teret mu se stavljalo i da je pucao na Tamaru Zvicer, ali je oslobođen optužbi.

vođa škaljarskog klana
Jovan Vukotić Foto: Savo Prelević

„Obaveštavamo Vas da ovaj sud prema navedenom licu nije odredio nijednu meru nadzora“, odgovorila je na pitanje Dana savetnica za odnose sa javnošću podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović.

Jovan Vukotić Foto: MUP Srbije

Na pitanje da li je Vukotiću ograničeno kretanje i izrečena obavezna mera javljanja i da li su mu oduzeta lična dokumenta, iz podgoričkog Višeg tužilaštva nedavno su odgovorili da su u predmetu formiranom protiv tog Kotoranina, zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, doneli naredbu o obustavi istrage. Vukotić je 8. februara iz Srbije izručen Crnoj Gori, koja ga je tražila zbog vođenja krivičnog postupka pred podgoričkim Višim sudom zbog krivičnih dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Odmah nakon ekstradicije saslušan je u Višem tužilaštvu, zatim kod sudije za istragu, nakon čega je sproveden u spuški zatvor.

I Slobodan Kašćelan, navodni vođa suparničkog Kavačkog i Jovan Vukotić nalaze se na slobodi. Dok vođa Kavčana ima obavezu da se javlja kotorskoj policiji i ne sme da napušta državu, odnosno Kotor, a uz to ima i elektornski nadzor, Vukotić se slobodno kreće.

 

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar