vođa škaljarskog klana
Jovan Vukotić Foto: Savo Prelević

Kotoranin Jovan Vukotić (39), označeni vođa "škaljarskog" klana, izašao je jutros iz spuškog zatvora, saznaju Vijesti.

Navodni vođa škaljarskog kriminalnog klana pušten je na slobodu nakon što mu je ukinut pritvor. Tu informaciju Vijestima je potvrdio i njegov advokat Branko Anđelić, koji nije želeo da komentariše slučaj. Vukotića Više državno tužilaštvo sumnjiči da je sa Milićem Minjom Šakovićem i sad već pokojnim Igorom Dedovićem, pokušao da ubije dvojicu navodnih članova kavačkog klana Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

U pritvoru je bio od 8. februara, kada je iz Srbije izručen Crnoj Gori. Vukotić (39) u februaru je ekstradiran iz Srbije u Crnu Goru. On je u tužilaštvu, više puta negirao optužbe, tvrdeći da mu sve smeštaju “prljavi” policajci i da nije ni bio u Crnoj Gori kada se pucalo u Kotoru.

U istrazi pokušaja dvostrukog ubistva „kavačana“, saslušan je 19. juna 2019. godine u prostorijama Okružnog zatvora u Beogardu, a 8. februara 2020. pred podgoričkim Višim sudom. Iako su Vukotiću sudije produžavale pritvor od februara, u istom predmetu pritvor je nakon pet meseci i 25 dana boravka iza rešetaka, ukinut Miliću Šakoviću. I on je pred tužiocem tvrdio da u noći kada je pucano na Radonjića i Stupara uopšte nije bio u Kotoru.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare