Luka Bojović, Filip Korać, Alan Kožar, Jovan Vukotić Foto:EPA/JUAN CARLOS CARDENAS, Rajko Ristić, Savo Prelević/Vijesti.me, MUP Srbije, printscreen Profimedia/video

Vlasti u Španiji su prethodne nedelje poslale obaveštenje načelniku Uprave kriminalističke policije u Srbiji, Bogdanu Pušiću o tome da će se za tri nedelje stvoriti uslovi da Luka Bojović, koji služi kaznu od 18 godina, zatraži uslovni otpust. Bojović slovi za čoveka koji je važio za strah i trepet u srpskom podzemlju, a portal Nova.rs otkriva s kojim je sve krimi-grupama sarađivao proteklih godina - najčvršća je veza sa škaljarskim klanom.

Bojovića su nakon velike policijske akcije „Sablja“ proglasili za vođu novog zemunskog klana. U fokusu svetske javnosti našao se 2012. godine kada je uhapšen u Španiji. Tada je priveden zbog organizovanog kriminala, zbog čega je naknadno osuđen na 18 godina zatvora.

Pročitajte još:

Tokom svog dugogodišnjeg delovanja, Bojović je sarađivao s brojnim pripadnicima različitih kriminalnih struktura širom Srbije i regiona. Jedna od njih je i škaljarska grupa, koju je do septembra ove godine predvodio Jovan Vukotić. Vukotić je likvidiran u Istanbulu.

I pre Vukotića, Bojović je imao dobre veze sa škaljarcima, u prvoj liniji s ubijenim vođom Igorom Dedovićem.

Škaljarski klan je od ubistva Vukotića gotovo obezglavljen, a reč je o kriminalnoj grupi koja je u dugogodišnjem sukobu sa kavačkom.

Jovan Vukotić Foto: MUP Srbije

Bojovićeva saradnja s kriminalnim grupama iz Crne Gore nije se završila na tome. Poznato je da proteklih godina intenzivno sarađuje i sa barskom kriminalnom grupom. Naime, Bojović je imao bliske veze sa Alanom Kožarom i Damirom Hadžićem, koji su bili označeni kao vođe barske kriminalne grupe.

Kožar i Hadžić pronađeni su mrtvi u Grčkoj na parkingu ispred iznajmljene vile u kojoj su boravili jula 2020. godine, a vođstvo nad barskom grupom, prema nezvaničnim saznanjima, tada je preuzeo Jovan Đurović.

Alan Kožar Foto: Savo Prelević/Vijesti

Prema pisanju pojedinih medija, grupa Bojovića proteklih godina navodno je sarađivala i s najuticajnijim članovima „Pink Panter” bande, ali i vođama bajkerske bande „Hells Angels“.

Inače, posle Bojovićevog hapšenja, sve njegove poslove preuzeo je Filip Korać. Korać je označen kao jedan od njegovih najbližih saradnika, tačnije desna ruka.

Korać godinama unazad slovi za jednu od najvažnijih figura u srpsko-crnogorskom podzemlju. Pre nekoliko meseci osuđen je u Hrvatskoj zbog falsifikovanja isprava.

U Srbije je slobodan čovek. Svojevremeno je bio na poternici zbog podstrekivanja na ubistvo Blaža Đurovića u Beogradu, međutim, Više javno tužilaštvo u Beogradu je obustavilo istragu protiv njega.

Slovi i za slabu tačku kavačkog klana i njihove ispostave u Srbiji, odnosno grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Neprijateljstvo prema Koraću išlo je do tih razmera da su Belivukovi vojnici na telima žrtava ispisivali poruke Koraću, a potom mu ih slali.

BONUS VIDEO: Ko je Luka Bojović?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar