Foto: Instagram/uros_panic, TikTok/urospanic___

Izostanak adekvatne reakcije ministra policije Bratislava Gašića na otvorene pretnje i uvrede policiji koje je tokom nasilničke vožnje uputio Uroš Panić, sina Petra Panića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nedopustiv je, ocenio je Novi policijski sindikalni savez.

Na video snimku koji je pre dva dana objavljen na društvenim mrežama jasno se vidi i čuje kako se vozač javno hvali bahatom i divljom vožnjom ulicama Beograda u autu marke „lamborđini“ izazivajući policajce da ga zaustave i upućujući im pritom pretnje i uvrede, navodi se u saopštenju sindikata.

Navodi se da postoje osnovane sumnje da je vozač izvršio niz krivičnih dela i prekršaja zbog kojih mora da bude u skladu sa zakonima procesuiran kako bi se zaštitili životi građana kao i za primer da drugi učesnici u saobraćaju znaju ako se budu na ovakav način ponašali kakve ih sankcije čekaju u uređenom državnom sistemu.

Iz Novog policijsko sindikalnog saveza od ministra Gašića zahtevaju da hitno obavesti zaposlene u policiji i javnost Srbije o preduzetim merama i radnjama protiv vozača koji je svojim bahatim ponašanjem u saobraćaju ugrozio život građana i izrekao niz uvreda policiji i Ministarstvu.

Bratislav Gašić Foto:TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Sindikat je pozvao ministra Gašića da „nakon 152 dana od kada je na čelu MUP prvi put pokaže da stoji iza svih zaposlenih u policiji i ne dozvoli da bilo ko ugrožava živote građana, preti i vređa onima koji svoj posao obajvlaju časno“.

***

BONUS VIDEO: Vučićevo kumče hara BG ulicama u „lamborginiju“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare