Foto: Printscreen/YouTube/nebojsa drakula

Marko Drakula, koga Više javno tužilaštvo u Beogradu tereti da je na Vračaru pokušao da ubije Lazara Vukićevića 2019. godine, žrtvu klana Veljka Belivuka, od ranije je poznat istražnih organima po podužem dosijeu. Ipak, malo ko zna da je Drakula zapravo sin poznatog pankera Nebojše Drakule, iz grupe "Direktori".

Drakula se sumnjiči da je podmetnuo eksplozivnu napravu ispod Vukićevićevog „poršea“, a kad je on bio u blizini, okrivljeni je daljinski aktivirao je eksploziv.

Foto: Vesna Lalić

Vukićevića je tada odbacila detonacija, i on je tom prilikom zadobio lake povrede, dok mu je vozilo potpuno uništeno.

Takođe eksplozijom je pričinjena velika materijalna šteta na više vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

Inače, Drakula, koji je u više navrata povezivan s klanom Veljka Belivuka, trenutno se nalazi u pritvoru zbog drugog predmeta u kojem je osuđen na tri i po godine zatvora zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti u pokušaju.

Uhapšen je u januaru 2020. godine zbog sumnje da je u decembru 2019. hteo da otruje navodnog vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića cijanidom, dok je on bio u Okružnom zatvoru u Beogradu u ekstradicionom pritvoru gde je čekao izručenje Crnoj Gori.

Te optužbe su otpale, pa mu se sudilo za napad na policajca, a zajedno sa saradnicima i za krivična dela i nedozvoljeno nošenje oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006. godine.

Foto: Printscreen/YouTube/nebojsa drakula

Ipak, malo ko zna da je Drakula sin poznatog muzičara Nebojše Drakule. On je frontmen kultnog benda devedesetih – „Direktori“.

Pročitajte još:

Grupa Direktori nastala je 1989.godine, a na samom početku rada naglašena je bila politička obojenost njihovih pesama.

Inače, Lazar Vukićević je jedna od žrtava klana Veljka Belivuka.

Vukićević je javnosti postao poznat po napadu na Nikolu Vavića (27), brata tada vođe navijačke grupe „Alkatraz“ Aleksandra Vavića, u januaru 2017. godine kada je ovaj upucan u nogu ispred kluba na Terazijama, a u sukobu je ranjen i Miloš Nikolić.

BONUS VIDEO: Opsadno stanje u Ustaničkoj ulici, Belivuk i Miljković stigli u Specijalni sud

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar