Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Suđenje Marku Drakuli, Marjanu Dimitrijevskom, Nemanji Milutinoviću i Nikoli Jovanoviću, zbog nošenja gasnih pištolja i falsifikovane policijske opreme, a Drakuli i zbog napada na policajca, okončano je danas.

Marjan Dimitrijevski osuđen na je na 3 godine i 6 meseci za nedozvoljeno nošenje oružja i falsifikovanje isprava. Dimitrijevski je vozio auto sa nepripadajućim tablicama i sud nije prihvatio odbranu da nije znao. Marko Drakula osuđen je na 3 godine i 6 meseci za sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti, oslobođen za oružje. Drakulin napad na policajca prilikom bekstva je ostao u pokušaju, a minimalna kazna je 3 godine, a kako je ranije osuđivan za delo sa elementima nasilja dobio je tri i po godine.

Pročitajte još:

Milutinović je dobio 2 godine i 6 meseci nedozvoljeno nošenje oružja, ali je pušten na slobodu jer je izdržao kaznu u pritvoru, dok je Jovanović, koji je uhapšen izvan vozila, ali je policajac na suđenju tvrdio da je malo pre hapšenja izašao iz tog auta gde su bili i ostala trojica, oslobođen. I Dimitrijevski i Milutinović su ranije osuđivani.

Sudija je objasnila Marijan Dimitrijevski i Nemanja Milutinović nisu ni sporili da su nabavili pištolje. Dimitrijevski je osuđen za tri nađena u gepeku, a Milutinović za jedan nađen u autu kod njegovih nogu. Za Drakulu i Jovanovića nije dokazano da su znali da je u autu oružje.

U pitanju su gasni i startni pištolji, koji su konvertibilni i mogu da se preprave u pravo oružje.

Pala optužba za Vukotića

Četvorica optuženih su prvobitno bila osumnjičena da su planirali ubistvo Kotoranina Jovana Vukotića, koji je tada bio u ekstradicionom pritvoru. NJihova namera prema prvoj optužnici je bila da ga otruju hranom koju mu devojka svakodnevno donosila iz jednog restorana. Međutim, za ove navode nije bilo dovoljno stabilnih dokaza, pa im se za to delo ne sudi.

BONUS VIDEO: Mesto zločina kod Smederevske Palanke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar