Foto: MUP

Tačno tri godine prošle su od stravičnog zločina, kada je Marko Nikolić tog 12. jula 2017. godine nožem ubio svoju suprugu Maju Đorđević (38), dok je četvorogodišnjeg sina Mihajla zadavio, ispred Centra za socijalni rad u Ulici Miška Krajnca u Rakovici u Beogradu.

Stravično ubistvo, koje je šokiralo srpsku javnost, dogodilo se 12. jula 2017. godine oko 15 sati, u vreme kada je Nikolić vraćao sina majci, nakon što bi sa njim proveo dan.

Kako su mediji tada prenosi, Nikolić je dečaka zadavio u automobilu na Banjičkom groblju, da bi njegovo telo, nakon što je stigao ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, bacio u naručje bivše partnerke.

Maja Đorđević Foto:Facebook

Nikolić je uhapšen neposredno nakon što je nožem nasmrt izbo bivšu partnerku, sa kojom je imao sina, i ranio dvoje zaposlenih u toj instituciji koji su pokušali da joj pomognu. On je nepunih šest meseci kasnije, decembra iste godine, izvršio samoubistvo u ćeliji Centralnog zatvora u Beogradu.

Ubistvo se dogodilo naočigled brojnih očevidaca, a stravičnom zločinu prethodila je brakorazvodna parnica i spor oko roditeljskog prava između Nikolića i Đorđevićeve.

Ubrzo nakon zločina, mediji su pokrenuli i pitanje odgovornosti Centra za socijalni rad, ali i ostalih insitucija, u ovom slučaju, odnosno ko je zapravo „zakazao u lancu“. Branislava Katanić, sestra ubijene Maje, u više navrata izjavljivala je za medije da su njih dve upozoravale insitucije na Nikolićevo agresivno ponašanje, ali i podnosile prijave.

Katanićeva je jednom prilikom izjavila i da je čak Klinika za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ martu 2016., koja je veštačila Marka Nikolića, donele mišljenje da on ne pokazuje znake trajne ili privremene duševne poremećenosti, niti prisustvo duševne bolesti. Oni su tada predložili da Nikolić dete viđa sredom i petkom, po tri sata, van kontrolisanih uslova, sa tendencijom proširenja modela viđanja u narednom periodu.

Podsetimo, dvostruko ubistvo ispred rakovičkog Centra za socijalni rad jedno je od najstravičnih primera porodičnog nasilja u Srbiji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar