Simonović s braniocem Vikotorm Gostiljcem, Foto: TANJUG/ TANJA VALIC

Branilac Dragoljuba Simonovića advokat Viktor Gostiljac kaže da je veoma zadovoljan odlukom Apelacionog suda, kojom je ukinuta prvostepena osuđujuća presuda njegovom klijentu i naloženo ponavljanje suđenja.

U izjavi za Tanjug dodaje da je verovao da je bilo nemoguće da prvostepena presuda opstane.

„Ne očekujem da će laička javnost to shvatiti, a bilo bi važno da se shvati da niko ne može biti osuđen samo zato što svi misle da je neko kriv već samo u slučaju da mu se to u zakonitom postupku dokaže. Bili smo svedoci tokom prvostepenog postupka ogromnog pritiska na sud da sprovede brz postupak i osudi Simonovića. Veran Matić je zahtevao neku vrstu revolucionarne pravde pitajući se čemu suđenje kad je sve dokazano u istražnom postupku i pozivao predsednika Vučića u sudnicu. Zato je i prvostepena presuda bila presuda “prekog suda“ i morala je biti ukinuta“, naveo je Gostiljac.

Ovaj postupak, kako ističe, ne treba da ima mrlju na sebi te očekuje da će u novom postupku odbrana imati priliku da izvede dokaze koji su svi bili odbijeni i da će tada sud utvrditi potpuno činjenično stanje i doneti zakonitu presudu.

„Takođe, verujem da ta presuda mora biti oslobađajuća, jer u spisima predmeta ne postoji više nijedan dokaz koji tereti Simonovića. Tužilaštvo će do osuđujuće presude morati da dođe zakonitim sredstvima, a ne obmanama i prinudom nad okrivljenima, što se ne sme tolerisati“, zaključio je Simonovićev branilac.

Apelacioni sud u Beogrdu ukinuo je danas prvostepenu presudu kojom je na četiri godine i tri meseca zatvora bio osuđen bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović zbog optužbo da je ostale optužene podstrekavao da zapale imovinu novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića 12. decembra 2018. godine.

Milan Jovanović Foto: Tanja Milovanović/Nova.rs

Istom odlukom naložio je da mu se suđenje ponovi pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu, kao i optuženima Aleksandru Marinkoviću i Vladimiru Mihailović koji su bili takođe osuđeni četiri godine zatvora.

Apelacioni sud u Beogradu je usvojio žalbe branilaca optuženih navodeći da se njima osnovano ukazuje na činjenicu da postoji razlika između izreke javno objavljene presude 23. februara 2021. godine i izreke pismenog otpravka presude koji je sačinjen i dostavljen učesnicima krivičnog postupka.

BONUS VIDEO: U akciji Armagredon policija pohapsila pedofile po Srbiji


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar