Sestru Ljepoje mediji obavestili da joj je brat samleven

Hronika 11. maj. 202111:32 > 12:18
Podeli:
Ljepoja, Belivuk masina
Foto: Printscreen, MUP

Da mu u poslednje vreme javni nastupi ne idu preterano od ruke, ministar policije Aleksandar Vulin potvrdio je nebrojano puta, a poslednji u nizu ispada bilo je današnje saopštenje o rezultatima istrage i novim dokazima koji su prikupljeni u slučaju Veljka Belivuka i njegove grupe, kojima se na teret stavlja više ubistava. Osim što bi, po zakonu, svi detalji istrage morali da budu tajni, i što je jedina institucija koja bi o njoj mogla da govori nadležno tužilaštvo, Vulin je svojim hvalisanjem uspeo da izazove medije da odu korak dalje i objavi imena nestalih osoba, čiji su DNK tragovi navodno pronađeni u industrijskoj mašini za mlevenje mesa.

U kući u Ritopeku, u kojoj je, prema sumnji tužilaštva, grupa Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja ubijala svoje žrtve, policija je krajem prošlog meseca pronašla tajnu prostoriju u kojoj se nalazila velika količina naoružanja, ali i mašina za mlevenje mesa. Veštačenje, koje je naknadno urađeno, prema izjavi ministra policije Aleksandra Vulina, pokazalo je da su u mašini pronađeni DNK tragovi više ljudi.

„Nijedan zločin klana Belivuk – Miljković neće ostati nerasvetljen. Nakon što smo u kući strave u Ritopeku pronašli tajnu prostoriju u kojoj se osim oružja i eksploziva nalazila industrijska mašina za mlevenje mesa, pripadnici MUP-a i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno su potvrdili da se u toj mašini nalazilo više DNK različitih žrtava ovog klana“, pohvalio se brže bolje ministar Vulin, naravno u policijskoj uniformi.

Aleksandar Vulin
Foto: N1

Koji je interes javnosti da se sa otkrićem svakog novog dokaza izvršna vlast hvali, i na taj način obaveštava javnost, a da je i dalje u toku istražna faza, ostalo je nepoznato. Sasvim prirodno bi bilo da MUP- i tužilaštvo pronađu što više dokaza, pa da kada sud potvrdi optužnicu, javnost čuje za nju, kao i za dokaze koji su tokom istrage prikupljeni.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Međutim, tu nije kraj u najmanju ruku čudnog ponašanja izvršne vlasti i ministra Vulina, i načina na koji se javnost obaveštava o svakom dokazu, iako je u toku tek istražni postupak.

Naime, sat vremena nakon što je MUP preneo izjavu ministra policije, provladin medij objavljuje informaciju da je najverovatnije reč o DNK tragovima Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Kako su ovako osetljive informacije iz istrage mogle da procure, moglo bi se nagađati, ali bi odgovor mogao da bude – dobili su.

A onda najskandalozniji deo.

Porodice žrtava informaciju da su njihovi najvoljeniji najverovatnije samleveni dobijaju iz medija.

„Meni kao davaocu DNK uzorka ništa nije rečeno, niti da je on pronađen, niti da nije. Mi i dalje iščekujemo vesti o njegovoj sudbini. Tražimo od Tužilaštva i policije da Milanovoj porodici i meni kažu istinu, ma kakva ona bila. Mi se i dalje nadamo da je on živ“, rekla je sestra Milana Ljepoje, Milena nakon što su je novinari Novosti obavestili da je najverovatnije reč o DNK profilu njenog brata.

Koliko je tragično da vest o pogibiji svog brata čitate na nekom portalu, umesto da, ako je već informacija procurela, neko iz istrage pozove porodicu i kaže tu tragičnu vest, na čitaocima je da zaključe, a dovoljno je samo staviti se u ulogu člana porodice. Zaključak se sam nameće.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar