Foto:EPA/VICTOR LERENA / POOL

Pred podogoričkim Višim sudom danas je u svojstvu svedoka i predstavnika oštećene porodice, svedočila Marija Vasiljković Bojović, setsra ubijenog Nikole Bojovića. Ona je iskaz dala putem video-linka koji je uspostavljen u saradnji sa beogradskim sudom.

Marija Vasiljković Bojović je sudu naglasila da govori u ime porodice, u ime pokojnog oca, majke i žene ubijenog Nikole. Istakla je da ne govori u ime Luke Bojovića, brata joj. Kao razlog za to ona je navela da nema kontakt sa njim, jer se on nalazi u španskom zatvoru i teško uspostavljaju komunikaciju, piše crnogorski Dan.

„Nemam Lukinu saglasnost da govorim i u njegovo ime… O ubistvu mog brata mi je poznato ali iz neposrednih saznanja. Bila sam na putu tih mesec dana, Nikola se tada brinuo o bolesnom ocu. I tada je pripremano njegovo ubistvo, to sam saznala iz sudskog postupka koji je vođen u Beogradu…To je sve što imam da kažem“, navela je sestra pokojnog Nikole.

Ona je sudu kazala da se porodica Bojović pridružuje krivičnom gonjenju Ratka Koljenšića.

Pred sudom je svedočio, takođe putem video-linka, i Ratko Vujović. On se izjašnjavao na okolnosti pod kojima je u Beogradu Koljenšiću iznajmio stan. Koljenšić je naveo da je iz taj stan iznajmljen u blizini drugog koji je bio od pokojnog Slobodana Šaranovića, jer je Šaranoviću bila ugrožena bezbednost.

Optužnica i sud u Beogradu

Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. godine u Beogradu a za učešće u njehovoj likvidaciji optužen je i Ratko Koljenšić. Koljenšić se tereti da je sa Cvetanovićem dvadesetak dana pratio kretanje i navike Nikole Bojovića. Nikola Bojović je brat Luke Bojovića koji važi za bliskog saradnika škaljarskog klana. Nikola Bojović, prema evidenciji policije i drugih istražnih organa, nije dovođen u vezu sa kriminalnim organizacijama.

Nikola Bojović Foto:MUP

On je pred srpskim organima u odsustvu osuđen na 30 godina zatvora zbog učestvovanja u ubistvu Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se da je Koljenšić od kraja aprila 2013. do 16. jula 2013. godine na teritoriji Crne Gore i Srbije sa umišljajem postao član organizovane kriminalne grupe, a koju su organizovali sada pokojni Šaranović i Miloš Delibašić, a čiji su članovi postali Miloš Vojnović, Slaviša Novaković i Goran Maletić (rođen Bojanić).

Bonus video: Hapšenje Škaljaraca u restoranu Durmitor 2017. godine

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar