Foto:Instagram/serbialive_beograd_rezerva

Serijski silovatelj Igor Milošević (44) saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Nakon saslušanja, koje je trajalo više sati, Milošević je prebačen u Centralni zatvor i određen mu je pritvor.

Prema saznanjima Nova.rs, Milošević je negirao je delo koje mu se stavlja na teret, o čemu smo već pisali.

„Nakon toga zamenik tužioca je predložio sudu da se u odnosu na osumnjičenog odredi pritvor: zbog opasnosti da neće biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao uticati na svedoke koji tek treba da budu ispitani, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uciniti delom kojim preti, a sve to uzimajući u obzir njegovu raniju višestruku osuđivanost“, naveli su iz tužialštva.

Ilustracija Foto: Mup

Takođe, radi provera navoda krivične prijave tužilaštvo će ispitati oštećene, eventualne druge svedoke, zatim će narediti komisijsko psihološko-psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog na okolnost njegove uračunljivosti, a potom će doneti odluku, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Milošević, inače serijski silovatelj koji je višestruko osuđivan zbog krivičnog dela silovanje, sada je uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti, nakon što su ga prijavile novinarke Informera.

Pročitajte još:

Inače, velika bura u srpskoj javnosti digla se nakon što je ovaj medij objavio intervju sa Miloševićem u kom je pričao o silovanjima koje je počinio. Brojni građani, pokreti i organizacije zatražile su da se Informer zatvori, a organizovan je i protest ispred te redakcije.

Zamenik tužioca je predložio sudu da se Miloševiću redi pritvor zbog opasnosti da neće biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao uticati na svedoke koji tek treba da budu ispitani, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao učiniti delom kojim preti, a sve to uzimajući u obzir njegovu raniju višestruku osuđivanost.

Igor Milošević je prekjuče uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti. Pušten je na slobodu 20. septembra posle 15 godina provedenih iza rešetaka.

VIDEO: Serijski silovatelj na slobodi: Kolika je opasnost i da li prelazimo granicu odbrane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare