Sergej Trifunović Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Nakon što se odložilo današnje suđenje po tužbi funkcionera SNS i direktora Koridora Srbije Zorana Babića protiv glumca i političara Sergeja Trifunovića, koji ga je optužio da je upravljao "škodom" koja je izazvala nesreću na naplatnoj rampi u Doljevcu, kada je poginula Stanika Gligorijević, Trifunović je za naš portal rekao da je Aleksandar Vučić taj koji bi trebalo da ide na sud zbog ovog slučaja.

Babić je izostao sa suđenja jer je navodno bio u kontaktu sa osobom zaraženom od koronavirusa.

„Njegov advokat je rekao da je bio u kontaktu sa zaraženom osobom i da se zato nije pojavio. Mislim da ne izbegava suđenje, jer je on taj koji je mene tužio“, kaže Sergej Trifunović.

Ističe da je ovaj slučaj situacija u kojoj Aleksandar Vučić vređa građane ove zemlje i tužilaštvo. Dodao je da upravo predsednik Srbije trebalo da ide na sud, jer, prema njegovim rečima, on je jedina osoba koja je videla snimak tragedije sa naplatne rampe Doljevac.

Zoran Babić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Zoran Babić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Dve godine imamo situaciju u ovoj zemlji da sestra i zet Stanike Gligorijević koja je poginula tvrde da su videli da sa mesta vozača vade Zorana Babića. Osam puta odbijaju da daju snimak, Vučić kaže da je video snimak i da je uznemirujući. On to priča kao da je on vlasnik tog videa, kao da je to njegovo. A sa druge strane pušta fotografije na kojima su tela sa odsečenim glavama. To kao nije uznemirujuće. Pušta slike i snimke na kojima su prijatelji njegovog sina Danila“, rekao je Trifunović i dodao:

„Kada je deveti put traženo da se da snimak dostavi sudu, predat je bez dva minuta. Dva ključna minuta. Ovo je teško igranje sa pravosuđem za koje taj isti Vučić tvrdi da je nezavisno. A onda im ne da snimak. Pa on bi trebalo da ide na sud, jer je jedini video šta su kamere tačno zabeležile na naplatnoj rampi Doljevac. Vređa tužilaštvo, vređa sve građane ove zemlje. Pa nije urađen tehnički pregled kola, nije uzet DNK, Babićev vozač non-stop menja iskaze… Strašno!“, rekao je Sergej.

Podsetimo, u nesreći 31. januara 2019. godine, kada je “škoda”, koja se kretala velikom brzinom, udarila u vozilo ispred, poginula je Stanika Gligorijević, a tužilaštvo je podnelo prijavu protiv Babićevog vozača, dok je Trifunović kao tadašnji lider udruženja Pokret slobodnih građana izjavljivao kako je direktora Koridora Srbije šest-sedam ljudi izvlačilo sa vozačkog mesta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare