Biljana Davidović Foto:MNA Miloš Lukić

Sedmoro zaposlenih u čačanskom Crvenom krstu tužili su sekretarku te organizacije Biljanu Davidović zbog mobinga koji, kako tvrde, sprovodi nad njima, a još nekoliko radnika namerava da to isto učini.

„Ona ima platu od 100 hiljada dinara, a mi radimo za minimalnu zaradu. Psihičko zlostavljanje u vidu uvreda je postalo svakodnevno i zbog toga smo podneli tužbe protiv Biljane Davidović. Godinama unazad trpimo ponižavanje, povrede prava ličnosti, časti i ugleda“, kažu sagovornici portala Nova.rs. Prema njihovim rečima, oni traže ukupnu nadoknadu od 1, 75 miliona dinara za pretrpljen duševni bol.
 
„Kada stigne donacija u Crveni krst u vidu garderobe, Davidović prvo pakete odnese u svoju kancelariju, uzme šta njoj odgovara, a onda ono što ostane deli se ljudima koji zaista nemaju šta da obuku“, navode ogorčeni radnici. Oni pitaju kakav je to sistem u kome ne može da se spreči podoban pojedinac da radi ovakve stvari. 
 
Jednoj od radnica, koja je zaposlena 2010. godine nam je rekla da joj je Biljana Davidović kazala da njeno radno mesto košta 4000 evra i zahtevala od nje da špijunira svoje kolege i prenosi joj šta pričaju jer je ona glavna u ovoj čačanskoj ustanovi. Budući da je žena to odbila, sekretarka je, navodno, počela da seje strah zaposlenoj prema kolegama. Rekla joj je da „ne pije kafu sa njima jer će je otrovati“, nazivala je stokom, šušom, kilavom, šašavom i šuntavom ženom.
 
Našu drugu sagovornicu je, kako nam je ispričala, Davidović nazvala, „suvoguzom babom koja samo ide naokolo i vodi abrove, a jednog njihovog kolegu matorim perverznjakom“.
Radnici, takođe, navode, da im je sekretarka onemogućavala da rade svoj posao  za šta su bili zaduženi po Ugovoru o radu i stalno je zahtevala da završavaju njene privatne stvari, poput toga da je odvezu da preuzme neke stvari za lične potrebe.
 
Sve radnike Crvenog krsta na sudu zastupa poznati čačanski advokat Ivan Ćalović. Biljana Davidović je negirala sve optužbe koje su upućene na njen račun, kako na sudu, tako i medijima. Ona je u kratkom sms porukom dostavila saopštenje u kome nema odgovora na brojna pitanja koja su joj postavljena.
 
Po njenom mišljenju tužba je neosnovana, što će, kako je napisala dokazivati na sudu. 
 
„Imam veliko poverenje u pravosudne organe ove države, očekujem da će isti u zakonskom roku sprovoditi postupak i utvrditi da mobinga nije ni bilo“ navela je Biljana Davidović u šturom saopštenju.
Redakcija portala Nova.rs pokušala je i danas da dobije odgovore od sekretarke na pitanja o mobingu radnika u Crvenom krstu, ali je odbila poziv i poslala poruku u kojoj stoji – „sednica u toku, javiću se kasnije“.
 
Obijen sef u Crvenom Krstu
 
U prostorijama ove organizacije obijen je sef u kom se čuva finansijska i druga dokumentacija vezana za kompletno poslovanje Crvenog krtsta, rečeno je za Nova.rs u čačanskoj policiji.
 
Prema rečima našeg sagovornika, obavljen je uviđaj, ali ulazna vrata zgrade nisu fizički oštećena.
„To izaziva sumnju da je lice koje je obilo ormar, imalo ključ prostorija“, navodi naš izvor.
Inače, kako nezvanično sazaje portal Nova.rs poslovanjem Crvenog krsta u Čačku od danas bi trebalo da se bave inspektori odeljenja za Privredni kriminal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar