Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

U nastavku glavnog pretresa u slučaju "Jovanjica" odbrana prvooptuženog vlasnika pomenutog poljoprivrednog gazdinstva Predraga Koluvije, istakla je i da se postavlja pitanje kod koga se trenutno nalazi ključ imanja.

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, koja zastupa Koluviju, postavila je pitanje šta se trenutno dešava i ko se nalazi na imanju.

„Jovanjica je trenutno pod opsedom i nije jasno ko ju je lišio slobode.Takođe, nema dokaza ko trenutno ima ključeve od „Jovanjice“ i ko se trenutno tamo nalazi“, rekla je ona i da nije jasno zašto je pomenuto imanje, kako tvrdi, „zabranjeno svima nama“.

U nastavku svog izlaganja, ona je istakla da je svaka biljka u „Jovanjici“ bila popisana i zašto brojni tužioci u ovom slučaju nisu uputili MUP da uzmu spisak i po njemu provere da li su sve biljke tu ili nisu.

On je istakla i da navodi optužnice nisu tačni, te da je Koluvija jedan uspešni preduzetnik.

„Uspešan privrednik i vlasnik firme koja zapošljavlja stotinu zaposlednih. Neosporno je da je Ministarstvo poljoprivrede izdalo dozvolu za proizvodnju indijske konoplje na imanju. „Jovanjica“ je bila firma koja je obavljava svoju delatnost, koja nema nikave veze sa proizvodnjom opojne droge“, rekla je ona.Ona je istakla i da je ona sve biljke dobijala od firme „Superior“, a o čemu je portal Nova.rs ranije pisao.

Ova firma dostavljala je sav sadni materijal „Jovanjici“.

Podsetimo, većinski vlasnik firme “Jovanjica” uhapšen je novembra prošle godine sa falsifikovanom službenom policijskom ispravom kod sebe. Tada je otkriveno da se u plastenicima na imanju čiji je vlasnik nalazi oko 649,4 kilograma osušene marihuane, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa. Ubrzo je u javnosti procurela informacija i da je ovo imanje dobilo najmanje tri kredita od državne Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza u ukupnom iznosu od 3,9 miliona evra, kao i da su ga u ranijim godinama obilazili brojni politički funcioneri.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare