Predrag Koluvija i Vladimir Đukanović Foto: A.K./ATAImages

Saslušanjem dva svedoka, danas je u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno suđenje u postupku Jovanjica, u kojem se zbog navodne nelegalne proizvodnje opojne droge terete Predrag Koluvija i još nekoliko optuženih.

Svedok Mirjana Arsić koja je bila zaposlena kao šef transporta na Jovanjici, ispričala je da je dobila na korišćenje službeni telefon „blekberi“ i broj, kao u ostalom i većina zaposlenih, i istakla da sa Koluvijom nikada nije direktno komunicirala.

Ona je objasnila da se Koluviji obratila preko aplikacije „Telegram“ i to vezano za određeni problem oko njene prve plate. Svedokinja je istakla da ne zna za bilo kakvu šifru koju su „nosili“ ti službeni telefoni niti je ikada sa Koluvijom imala šifrovane razgovore i prepisku.

Na pitanje odbrane da li joj je poznato ko je obezbeđivao Jovanjicu, da li ima saznanja da su na imanju postojali određeni podrumi, i da li je ikada videla pakete oblepljene crnom streč folijom, ona je odgovorila:

„Podruma koliko znam nije bilo, a, imanje su obezbeđivali stariji ljudi iz privatnog obezbeđenja. Kad je reč o tim paketima, tražila sam od naših dobavljača da ih oni „strečuju“, jer mi nismo imali magacin, a kupci su zahtevali da paketi budu tako dostavljani“.

Drugi svedok Saša Grnčarski bio je šef voznog parka i radio je i na nabavci u Jovanjici.

On je objasnio da je njegov posao bio da vodi računa o vozilima, registraciji, ali i nabavci određenih potrepština poput kancelarisjog pribora, no „nikako poljoprivrednih proizvida“.

Ovaj svedok rekao je da je vrlo kratko bio zaposlen na Jovanjici, pomenuo da je i on imao službeni telefon, ali da nikada sa Koluvijom nije imao komunikaciju.

Ipak, svedok se jako dobro seća 13. novembra 2019. godine, kada je policija ušla na Jovanjicu:

„Posle razvoza radnika vratio sam se u firmu, a onda su me iznenada policajci smestili u BMW, gde je već bio Koluvija sa lisicama na rukama. Mislio sam da je film u pitanju. Sećam se da se Koluvija oznojio i tražio da ide u toalet, a da sam ja tražio da mi daju telefon da se javim kući pošto mi je prošlo radno vreme, da moji ne brinu“.

Predrag Koluvija Foto:

Na pitanje odbrane šta se događalo i da li se seća da li je Koluvija bio krvav svedok je odgovorio:

„Posle nekog vremena mene su iz autoimobila odveli u trpezariju gde sam proveo još par sati, a da mi niko nije rekao šta se događa i zašto sam zadržan. Ne sećam se da sam video da je Koluvija krvav, bio je mrak“.

Suđenje se nastavlja 9. juna, takođe saslušanjem svedoka.

Bonus video: Kako je Jovanjica doplovila do Nemačke?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar