Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Darko Šarić, kome se sudi zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, saslušan je 20. maja u pritvorskim prostorijama u Ustaničkoj ulici u Beogradu povodom saznanja o ugroženosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nezvanično saznaje Nova.rs. Kako saznajemo, Šarić je prošao i poligraf.

Kako nezvanično saznajemo, Šarića su ispitivali na okolnosti eventualnih saznanja o ugroženosti Vučića, a podvrgnut je i poligrafu. Ispitivali su ga pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP).

Pročitajte još:

Prema nezvaničnim saznanjima, najpre je ispitivan o švercu droge i pranju novca, međutim, Šarić je istakao da hoće da odgovora samo na pitanja o ugroženosti Vučića. On je prošao poligrafsko testiranje.

Kako za naš portal navodi Radoslav Baćović, advokat Šarića, čuo je za tu informaciju, ali nije bio prisutan.

„Čuo sam za tu informaciju iz medija, ja nisam bio prisutan ni na kakvom saslušanju. Proveriću sa mojim branjenikom“, rekao je kratko Baćović.

Sa druge strane, ostali branioci iz pravnog tima Darka Šarića, nisu hteli da komentarišu navode.

Podsetimo, nedavno je Vrhovni kasacioni sud (VKS) vratio Apelacionom sudu na ponovno odlučivanje predmet Darka Šarića, osuđenog za šverc narkotika. VKS je poništio presudu Šariću za šverc narkotika, kojom je osuđen na zatvor od 15 godina. Apelacioni sud će u ovom postupku morati da otvori novi glavni pretres.

Inače, sem za šverc narkotika, Šarić je jula prošle godine na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora godina Darka Šarića kao organizatora kriminalne grupe koja je „oprala“ više od 20 miliona evra prljavog novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar