Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Milan Ilić/Ringier

Boris Karapandžić, jedan od optuženih pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se odnedavno brani sa slobode, pretučen je 12. novembra, po izlasku iz pritvora nezvanično saznaje portal Nova.rs.

U utorak je pred Specijalnim sudom u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja se tereti za sedam ubistava, silovanje, otmicu i druga teška krivična dela. Na optuženičkoj klupi, pored ostalih, nalazi se i Boris Karapandžić koji na suđenja dolazi sa slobode.

Portal Nova.rs je ranije došao do nezvaničnih saznanja da je optuženi Karapandžić pretučen u subotu 12. novembra u večernjim satima. Tim povodom kontaktirali smo njegovu advokaticu Ivanu Ostojić, kako bismo proverili ovu informaciju, a rečeno nam je da je u pitanju „dezinformacija“.

Foto: Milan Ilić/Ringier

Ipak, na današnje ročište, Boris Karapandžić je došao sa vidljivim povredama na licu – ogrebotinama i ranama na čelu i nosu.

Takođe, na prethodnom ročištu u Specijalnom sudu, Karapandžić nije imao nikakve povrede, što se može i videti na fotografijama zabeleženim uoči početka suđenja 8. novembra.

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, Boris Karapandžić
Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Podsećanja radi, Karapandžić se na slobodi nalazi od 21. oktobra, kada mu je ukinut pritvor, a istovremeno su pušteni i Vlade Georgiev, Filip Ivanovski i Miloš Lukić Selak.

Karapandžić, prema odluci suda, jedini može slobodno da se kreće, dok ostali pušteni imaju meru zabrane napuštanja grada u kojem borave.

Sedeo sa Veljom Nevoljom u kafani kada su ga priveli zbog ubistva na šinama

Karapandžić je ranije osuđivan zbog incidenta u kafiću „Holivud“, koji je bio u vlasništvu istaknutog navijača Partizana i vođe „Alkatraza“, Aleksandra Vavića, decembra 2013. godine

U policijskim spisima, kako piše Insajder, Karapandžić je sledeći put zabeležen 4. februara 2017. kada je Belivuk uhapšen zbog ubistva Vlastimira Miloševića, u javnosti poznatog kao ubistvo na šinama. Belivuka je policija uhapsila u kafani na Novom Beogradu, i to dok je sedeo u društvu Karapandžića, koji je tada bio na zatvorskom vikendu.

Ubistvo na šinama, hronika, Vlastimir Milošević, policija, 27. marta, uviđaj, uvidjaj
Foto:N1

Nekoliko godina kasnije, tačnije 2018. godine, Karapandžić je sa još desetoricom momaka demolirao beogradski noćni klub „Komitet“ u Beton hali, a suđenje zbog ovog incidenta je i dalje u toku.

Nismo kriminalna, nego navijačka grupa“

Govoreći pred Specijalnim sudom u Beogradu, Karapandžić je objasnio da je u trenutku poslednjeg hapšenja bio u stanu svoje verenice, a da je taj stan kasnije okarakterisan kao „štek“.

„Jesam navijač i nije mi poznato da je to krivično delo. Majka mi je radila kao kuvarica 80-ih u restoranu stadiona Partizana, već 2000-ih sam počeo da treniram tamo. Od 2011. godine sam aktivnije krenuo na utakmice. Ja sam uhapšen u stanu svoje devojke, a ne na stadionu, zašto tužilaštvo govori da je to štek stan, kada sam bio kod devojke, sada mi je verenica. U tom stanu ništa nije nađeno. Znači, u optužnici tu su neki transkripti o navijanju, šta će to uopšte ovde? Uopšte mi nije jasno. Nije ovo 1999. pa da smo u nekom bunkeru, takođe nismo kriminalna grupa nego navijačka. Taj kafić je u sklopu restorana, u sklopu stadiona Partizan“, rekao je Karapandžić ranije tokom iznošenja svoje odbrane u Specijalnom sudu.

BONUS VIDEO: Prekinuto ročište Belivukovoj grupi. Branioci traže izuzeće svih tužilaca, pa i Zagorke Dolovac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar