SAZNAJEMO Pritvor muškarcu koji je zaustavio bager u Šapcu

Hronika 28. nov 202111:47 > 12:0834 komentara
Podeli:
Bager u Šapcu Izvor: Screenshot/ Twitter / Video

Draganu Milovanoviću Crnom, demonstrantu koji je zaustavio bager sa naprednjacima, određen je pritvor u trajanju od 48 sati, saznaje Nova.rs. On je trnutno u zatvoru u Bogosavcu, mesnoj zajednici na teritoriji opštine Šabac.

Naš portal ranije je objavio da je muškarac koji juče sprečio naprednjake da sa bagerom uđu u grupu okupljenih građana uhapšen sinoć i sproveden je u policijsku stanicu u Šapcu.

Kasnije je predsednik Zajedno za Srbiju i bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović objavio da je pomenuti demonstrant Dragan Milovanović Crni.

Tokom jučerašnjeg dana pojavio se snimak na kom se vidi kako naprednjaci bagerom pokušavaj da prođu kroz grupu ljudi, dok ih je pratila grupa momaka sa letvama u rukama.

Okupljeni građani su pokušali da zaustave bager, međutim, vozač je odlučio da nastavi sa vožnjom, što je izazvalo revolt demonstranata. Nakon toga se Milovanović popeo na mašinu i fizički zaustavio naprednjake u njihovoj nameri da sa bagerom uđu u okupljenu masu.

Kako je ranije otkrio naš portal, bager koji je krenuo na okupljene građane vozio je Nebojša Stojićević Jarin, šabački naprednjak. U izjavi za Nova.rs Dušan Kostadinović, generalni sekretar DS koji je danas bio na licu mesta kaže i da su iza bagera išli naoružani kriminalci batinaši koji su okupljene građane napali sa motkama.

Za sada nije poznato da li su bagerista i ostali naprednjaci, koji su juče fizički nasrtali na građane u Šapcu, koristeći letve, privedeni ili uhapšeni.

Podsetimo, juče je Srbije je organizovana blokada ključnih saobraćajnica u znak protesta protiv donošenja zakona o eksproprijaciji zemljišta i zakona o referendumu, koji su, prema mišljenju stručne javnosti, „skrojeni“ u korist kompanije Rio Tinto, koja planira eksploataciju litijuma u zapadnoj Srbiji.

Bonus video: Zelenović na novom protestu u Šapcu

Komentari

Vaš komentar