Nemačka škola na Senjaku Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je juče predmet povodom sumnje da je učinjeno krivično delo polno uznemiravanje, nakon što je nedeljnik "Vreme" objavio da je više učenica, u nemačkoj školi u Beogradu, prijavilo da ih je profesor te ustanove čudno gledao.

Nemačka škola u Beogradu nalazi se na Senjaku a oni su danas u svom saopštenju pozdravili uključivanje Prvog javnog tužilaštva u utvrđivanje činjenica o mogućem polnom uznemiravanju, koje je prema navodima iz medija podnelo dvoje roditelja prekog svog punomoćnika.

Kako su naveli, škola se ovim slučajem aktivno bavi od saznanja za pritužbe na jednog od profesora koje su se ticale „nedoličnih pogleda“ usmerenih ka jednom broju učenica. Škola najozbiljnije shvata iznete optužbe, i iskazuje nultu toleranciju prema bilo kakvim oblicima nedopustivog ponašanja prema njenim učenicima.

„U dosadašnjem bavljenju ovim događajem preduzet je niz mera koji su poznate našim učenicima i roditeljima, sa kojima aktivno sarađujemo. Između ostalog, škola je formirala poseban Tim koji čine predstavnici škole i predstavnici roditelja. Cilj formiranja tima je utvrđivanje činjenica u vezi sa ovim slučajem, i taj proces je u toku“, navodi se između ostalog u saopštenju.

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je formiralo predmet povodom članka objavljenog u nedeljniku „Vreme“ 10. marta i uputilo zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja prosvetnoj inspekciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog nadzora, kako bi se utvrdilo da li postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo polno uznemiravanje iz čl. 182a Krivičnog zakonika. Reč je dešanjima u nemačkoj školi u Beogradu, a kako je taj nedeljnik preneo, više učenica prijavilo je da ih je profesor te ustanove čudno gledao.

BONUS VIDEO: Škola u Beogradu zataškava seksualno nasilje: Više im stalo do ugleda, nego do devojčica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram