Foto:EPA-EFE/TINO ROMANO

Nemačka škola Beograd pozdravlja uključivanje Prvog javnog tužilaštva u utvrđivanje činjenica o mogućem polnom uznemiravanju, koje je prema navodima iz medija podnelo dvoje roditelja prekog svog punomoćnika, saopštili su danas iz te ustanove za Nova.rs.

Kako se navodi u saopštenju, škola se ovim slučajem aktivno bavi od saznanja za pritužbe na jednog od profesora koje su se ticale „nedoličnih pogleda“ usmerenih ka jednom broju učenica. Škola najozbiljnije shvata iznete optužbe, i iskazuje nultu toleranciju prema bilo kakvim oblicima nedopustivog ponašanja prema njenim učenicima.

„U dosadašnjem bavljenju ovim događajem preduzet je niz mera koji su poznate našim učenicima i roditeljima, sa kojima aktivno sarađujemo. Između ostalog, škola je formirala poseban Tim koji čine predstavnici škole i predstavnici roditelja. Cilj formiranja tima je utvrđivanje činjenica u vezi sa ovim slučajem, i taj proces je u toku“, navodi se.

Takođe, ističeu i da se nastavnik na čije su se ponašanje žalile učenice do kraja školske godine neće vraćati u nastavu, i da krajem školske godine prestaje njegovo angažovanje.

„Imajući u vidu da je u ovom slučaju reč o maloletnim licima, škola do sada nije želela da se oglašava u medijima, trudeći se da zaštiti involvirane učenice od mogućih neprijatnosti vezanih za interesovanje javnosti. Zato apelujemo i na medije da u svojim izveštavanjima vode računa o interesu maloletnih lica, naših učenika“, zaključuju.

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je formiralo predmet povodom članka objavljenog u nedeljniku „Vreme“ 10. marta i uputilo zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja prosvetnoj inspekciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog nadzora, kako bi se utvrdilo da li postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo polno uznemiravanje iz čl. 182a Krivičnog zakonika. Reč je dešanjima u nemačkoj školi u Beogradu, a kako je taj nedeljnik preneo, više učenica prijavilo je da ih je profesor te ustanove čudno gledao.

Bonus video: U nastavku akcije „Armagedon“ uhapšeno 14 pedofila

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar