Foto: MUP Srbije

Mara Halabrin, majka Aleksandra Halabrina zbog čijeg su ubistva privedeni pripadnici kriminalne grupe "Vračarci", i Nenad Alajbegović zvani Alibeg (39), bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", saslušani su kao svedoci u Tužilaštvu za organizovani kriminal u okviru istrage protiv kriminalne grupe. Reč je o kriminalnoj grupi koju predvodi Nikola Vušović Džoni, koji se nalazi u bekstvu.

U okviru istrage koja se vodi za ubistvo Aleksandra Halabrina, saslušana je njegova majka kao svedok. Ona je na saslušanju ponovila ranije saznanja do kojih je došla tokom prethodne tri godine u potrazi za istinom o tome ko stoji iza ubistva njenog sina.

„Saslušana sam u sredu kao svedok. Kada sam ušla u prostoriju, tamo su bili svi osumnjičeni. To su moguće ubice mog sina, i dalje se trudim da se povratim. Niko mi nije rekao da će oni biti tamo. Četiri godine su prošle od njegovog nestanka i ubistva, ja sam ispričala sve što znam. Na salušanju sam ispričala i za Vladimira Kovačevića Kovača, da je on bio zadnji kontakt mog sina, da su se dogovarali da se nađu na Banjici, nakon čega se njemu izgubio trag. Moram da napomenem da mi je čudno što niko od medija nije znao da je saslušanje“, rekla je za Nova.rs Mara Halabrin.

Mara Halabrin Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Inače, Kovačević je jedan od uhapšenih „vračaraca“, a slovi za vođu navijača FK Rad.

„Ko je nalogodavac ubistva mog sina i zbog čega, ne znam. Ne znam kakvi su dokazi koje poseduje tužilaštvo, mi smo dali Aleksandrovu šifru sa kriptovanog telefona nadležnima“, kaže majka ubijenog mladića.

Nenad Alajbegović Foto: Mup

Sem majke ubijenog Aleksandra, saslušan je i vođa Grobara Nenad Alajbegović zvani Alibeg.

„On se trenutno nalazi na izdržavanju kazne. Dosta šturo je pričao, delovao je uznemireno u nekoliko trenutaka. Na kraju saslušanja zatražio je i zapisnik o tome šta je govorio“, kaže izvor našeg portala.

Pročitajte još:

Alajbeg je više puta dosad preživeo napade, a nekoliko puta je pucano na njega. Tokom prethodnih godina osuđen je za više od 60 krivičnih dela. Prvi put je uhapšen sa svega 12 godina, ali nije mogao da odgovara jer je bio previše mlad. Međutim, već sa 16 je prvi put osuđen i završio je u vaspitno-popravnom domu u Kruševcu.

Osuđivan je zbog nanošenja teških telesnih povreda, nelegalnog držanja oružja i privrednog kriminala.

Njegovo hapšenje u Banjaluci 2015. godine, po potrazi beogradske policije zbog razbojništva, ostalo je upamćeno, jer je u njegovom stanu tom prilikom pronađeno više od 800 tableta ekstazija i marihuana. Bio je na meti napadača nekoliko puta, uglavnom na Novom Beogradu.

Među svedocima je bio i izvesni Ranko Ranković. Reč je o osobi koja je s ubijenim Halabrinom prešao granicu nekoliko dana pre nestanka. Tada su zajedno išli u Mađarsku.

Aleksandar Halabrin Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, Aleksandar Halabrin iz Janošika kod Alibunara, koji je nestao 20. marta 2020. godine na Banjici u Beogradu, pronađen je mesec dana kasnije mrtav u mestu Parcani kod Sopota.Telo je pronašao pas pastira koji je u blizini čuvao stoku, a zatečeno je u jezivom stanju. Mediji su tada pisali da je ubijeni Aleksandar navodno bio blizak pripadnicima navijačke grupe „Zabranjeni“, premda ta informacija nikada nije bila potvrđena zvanično.

BONUS VIDEO: „Marš majki“ – gosti Mara Halabrin i Sanja Mihajlović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar