Foto: Printscreen

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) proširilo je istragu protiv grupe Veljka Belivuka za još dva ubistva koja su počinjena u Srbiji, a kako nezvanično saznajemo, u pitanju su likvidacije jednog od vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz Ljubomira Markovića Kiće, kao i označenog pripadnika razbojničke bande Pink Panter Aleksandra Šarca.Takođe, TOK u sradnji sa grčkim istražnim organima, ispituje povezanost Belivukove grupe sa likvidacijama dvojice "škaljaraca" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, ali još nije poznato da li će se istraga proširiti i na ova dva ubistva.

Kako saznajemo, TOK je zasad proširio istragu za dva ubistva počinjena na teritoriji Srbije, dok još uvek nije sigurno da li će grupa biti osumnjičena i za likvidacije u Atini.

„U toku je komunikacija sa grčkim istražnim organima, razmenjuju se informacije o prikupljenim dokazima i naše i njihove policije, i zasad nije još sigurno da će istraga proširena i u tom pravcu. Sa druge strane, pored pet ubistava za koje je Belivukov klan već optužen, proširenom istragom biće obuhvaćena još dva i to – Kiće Markovića i Aleksandra Šarca“, kazao je za portal Nova.rs dobro obavešten izvor.

Pročitajte još:

Podsetimo, Ljubomir Kića Marković izrešetan je u novembru 2019. u Ulici Grčića Milenka na Pašinom brdu, u trenutku kada se vraćao sa treninga. Njemu je nepoznati napadač prišao na sred ulice i u prisustvu brojnih svedoka ispalio rafal iz automatskog oružja.

Ljubomir Marković Kića Foto: Privatna arhiva

Godinu dana kasnije, u garaži TC Ušće na Novom Beogradu, označeni pripadnik razbojničke bande Pink Panter Aleksandar Šarac ubijen je u trenutku kada je izlazio iz svog automobila. Šarac je više puta uspeo da preživi atentat, a poslednji put, prema zvaničnim frezultatima istrage, plaćeni ubica Čaba Der greškom je ubio njegovog zeta pred njihovom zajedničkom porodičnom kućom na Banovom brdu.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare