Pucnjava na Autokomandi Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani Peko D. i Nemanja B. zbog sumnje da su 30. jula pomogli oštećenom B.T, koji je prethodno ranjen u pucnjavi u jednom restoranu na Autokomandi, da sakrije pištolj koji je neovlašćeno nosio.

Osumnjičeni su na saslušanju izneli svoje odbrane, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi meru zabrane napuštanja stana.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo neovlašćeno nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 Krivičnog zakonika, stav 4.

Sumnja se da je Peko D. svojim vozilom odvezao oštećenog u Urgentni centar, dok je Nemanja B. uzeo pištolj oštećenog i sakrio ga u Velikom Mokrom Lugu.

Za muškarcem koji je pucao u B.T. i dalje se traga.

Podsetimo, B. T. (26) ranjen je u nedelju u jednom poznatom beogradskom restoranu, kada je njegov poznanik posle kraće rasprave pucao u njega.

Pucnjava se dogodila u nedelju oko 14 časova na Trgu oslobođenja, u blizini stadiona FK Crvena Zvezda i Partizan.

Dvojica muškaraca, kako su ispričali očevici, sedela su zajedno u lokalu kada je došlo do verbalne rasprave. Nakon toga, jedan od njih je ustao i otišao iz lokala, a potom se vratio unutra sa pištoljem u ruci i pucao u pravcu svog poznanika, ranivši ga nekoliko puta u stomak i ruku.

Posle pucnjave, napadač je odmah pobegao i za njim se još uvek traga.

Ranjeni B.T. je policajac koji u trenutku pucnjave nije bio na dužnosti, a razlog je ranija suspenzija. Naime, on je, u trenutku kada je bio van dužnosti, uhvaćen da je pozitivan na narkotine nakon čega je, na neki način, sklonjen iz službe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar