Foto: Nova.rs

Više javno tužilaštvo u Nišu je pokrenulo istragu protiv oca i sina M. M. (41) i G. M. (62) iz Niša zbog sumnje da su 1. marta u ulici Nikole Кopernika, kao saizvršioci ubili svog kuma A. D. (46).

Okrivljeni su saslušani u tužilaštvu gde su izneli svoje odbrane povodom navedenog događaja. Po predlogu tužilaštva, Viši sud u Nišu je obojici okrivljenih odredio pritvor do 30 dana radi sprečavanja uticaja na svedoke, činjenice da je za navedeno krivično delo propisana kazna zatvora preko 10 godina, a njegovo izvršenje je uznemirilo javnost, kao i zbog toga što bi okrivljeni M.M. i u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Beživotno telo Nišlije A. D. (46) zatečeno je 1.marta oko 23.30 časova u suturenu kuće u Ulici Nikole Kopernika sa ubodnom ranom na grudima. Otac i sin pozvali kobne noći pozvali Hitnu pomoć i pokušali da predstave da se nesrećni čovek povredio sam nožem i da ne znaju navodno šta se desilo, ali im policija, koja je intervenisala po pozivu lekara, nije poverovala jer se pored tela nije nalazio nož.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Policija je posumnjala da da se radi o ubistvu, a ne o samopovređivanju ili nesrećnom slučaju, što je i uviđaj potvrdio.

U prostoriji gde se nalazilo telo pronađen je nož sa tragovima krvi kojim je najverovatnije ubistvo izvršeno, a uočeno je da bilo brisanja krvi kako sa pokojnikovog tela tako i poda. Neposredno pre ubistva, niko od komšija nije primetio ništa sumnjivo, niti se iz kuće u kojoj se ubistvo dogodilo čula svađa i galama.

Prema rečima komšija, oca, sina i kuma su poznavali samo iz viđenja, a svi su odavali utisak pristojnih ljudi, mada je sin, navodno, koristio narkotike.

„Otac i kum su zajedno stanovali u iznajmljenom stanu u suturenu, a sin je povremeno dolazio. Priča se da je sin imao problem sa narkoticima, ali nikada se iz tog stana nije čula galama, nisu se sakupljali neki sumnjivi ljudi. Ne znam, šta je kum radio, a otac je prodavao neku starudiju na buvljaku. Ljubazno se javljao kad smo se sretali.“, rekao je jedan od komšija.

Komšija muškarca ubijenog u Nišu
Foto: Miljana Isailović

Nišlija Miodrag Jocić koji živi u komšiluku kuće u kojoj se ubistvo dogodilo rekao je da oca poznaje kao finog čoveka, koji nikad nije pravio probleme.

„Iznenađen sam time što se desilo. Ko je učinio i zašto, koji je razlog, stvarno mi nije poznato. Priča se da je otac stanovao sa kumom, ali to ne znam. Kum nije dolazio u radnju da pazari, otac je dolazi. Ljubazan, fin, niko od nas nije imao problem sa njim“, rekao je Jocić.

Pročitajte još:

U stanu u kući iznas suturena u kome se dogodilo ubistvo živi žena sa malom bebom, ali srećom, ona je spavala i tek sutradan saznala sa dramu koja se odigrala u suturenu.

BONUS VIDEO: Izjava komšije oca i sina koji se sumnjiče da su ubili svog kuma u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar