Milan Šuša Zemun ubistvo Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/Privatna arhiva

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su osumnjičeni povezani sa ubistvom Milana Šuše 17. februara u Zemunu, dok se za još jednim osumnjičenim intenzivno traga.

Branko S. (34) iz Pančeva, koji se tereti za krivična dela Teško ubistvo u saizvršilaštvu i Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Danijela Z. (28) iz Kruševca, osumnjičena za izvršenje krivičnog dela Pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, na saslušanju je negirala izvršenje krivičnog dela, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Pročitajte još

Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Branku S. odredi pritvor po svim zakonskim osnovima: zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

U odnosu na Danijelu Z. pritvor je predložen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticala na svedoke i da ne bi ponovila krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Branko S. i osoba za kojom se traga su zajedno u periodu od 12. do 15. februara 2024. godine, obilazili lokacije i vršili opservaciju terena u blizini mesta stanovanja Šuše, kako bi utvrdili njegove navike i kretanja.

Prethodno su 4. februara u rentakar agenciji iznajmili automobil „škoda“ koje su koristili na dan ubistva.

Sumnja se da je Branko S. ovim vozilom 17. februara dovezao osumnjičenog za kojim se traga, do blizine mesta gde živi Šuša i parkirao automobil na mestu pogodnom da ga uoči kada izađe iz svoje kuće.

Pročitajte još

Pošto je uočio da Šuša oko 10:05 izlazi svojim vozilom iz dvorišta porodične kuće, Branko S. je to javio drugom osumnjičenom putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju “Signal”, koji je potom krenuo ka kući oštećenog.

On je trčeći prišao Milanu, koji je izašao iz svog vozila u nameri da zatvori vrata od kapije dvorišta, pa je u Šušu ispalio najmanje sedam metaka u predelu glave i tela usled kojih je ovaj preminuo na licu mesta.

Osumnjičeni su se potom sa lica mesta udaljili na različite strane.

Danijela Z. se sumnjiči da je pomogla drugom osumnjičenom za ovo teško ubistvo da pobegne iz zemlje.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar