Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušano je devet osumnjičenih u vezi sa oštećenjem gasne instalacije u toku izvođenja radova na postavljanju optičkih kablova u Zemunu usled čega je došlo do nekontrolisanog širenja gasa i eksplozije u kući u kojoj je stradao S. Lj, a Biljana Lj. zadobila teške telesne povrede opasne po život.

Osumnjičeni su na saslušanju izneli svoje odbrane, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor trojici osumnjičenih da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Pritvor predložen direktore

Pritvor je predložen za Lazara D. – direktora firme „Inter comunnications“ d.o.o iz Beograda koja je glavni izvođač radova, Aleksandra R. – direktora firme „Oza pe“ d.o.o. iz Pećinaca, koja je podizvođač radova i radnika ove firme Krsta K.

Pročitajte još:

Ostalim osumnjičenima je ukinuto zadržavanje i oni će se u daljem toku istrage braniti sa slobode.

Svim osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom Izazivanje opšte opasnosti.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Prema naredbi o sprovođenju istrage, investitor, preduzeće A1, angažovalo je firmu „Inter comunnications“ d.o.o iz Beograda kao glavnog izvođača radova na postavljanju instalacije za optičke kablove ovog mobilnog operatera, a ova firma je angažovala firmu „Oza pe“ iz Pećinaca kao podizvođača, čiji su radnici između 8. i 10. novembra ove godine izvodili radove i tom prilikom oštetili instalacije za transport prirodnog gasa, o čemu nisu obavestili nadležni organ-preduzeće „Srbija gas“.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zbog propusta u obaveštavanju nadležnih i neblagovremenog i nestručnog saniranja oštećenja, došlo je do nekontrolisanog širenja gasa, što je za posledicu imalo gasnu eksploziju u kući u Ševinoj ulici, u kojoj je stradao S.Lj, a B.Lj. zadobila teške telesne povrede opasne po život, piše Blic.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar