Stevo Ljiljak je poginuo, dok je njegova ćerka Ljiljana teško povređena u stravičnoj nesreći koja se dogodila u petak u Ševinoj ulici u Zemunu, nakon što je došlo do eksplozije plina u njihovoj porodičnoj kući. Tokom radova koji se odnose na postavljanje optičkih kablova došlo je do probijanja cevi za gas, a komšije iz Ševine ulice otkrile su za Nova.rs šta se događalo.

Eksplozija se dogodila u petak rano ujutru, a od jačine detonacija Stevo je nastradao, dok je njegova ćerka Ljiljana zadobila teške povrede i opekotine. Od siline detonacije, nesrećna žena je izletela kroz prozor kuće.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Po rečima stanara u Ševinoj ulici, Biljana je juče ujutru ustala i uključila kuvalo, kada je došlo do eksplozije.

Najverovatnije je varnica iz električnog uređaja upalila gas koji je detonirao.

Pročitajte još:

Komšije za Nova.rs otkrivaju šta se potom dešavalo.

„U prvom trenutku mi se učinilo da je zemljotres, jer se sve zatreslo. Onda sam shvatio da je eksplozija. Prvi je do njih došao komšija iz ulice, koji je otrčao kada je čuo eksploziju. Biljanu je detonacija izbacila u dvorište, bila je ispečena i isečena. On joj je prvo pomogao, a onda su je odvezli kolima u bolnicu. Rekao je da je video da iz ruševina kuće viri Stevina ruka. Navodno mu je na glavu pala greda koja ga ja ubila na mestu“, kaže za portal Nova.rs jedan od komišija iz ulice u kojoj se dogodila tragedija.

Podsetimo, kako je naš portal pisao, građevinska mašina je još u četvrtak uveče oštetila gasovod nadomak porodične kuće Ljiljak.

„Jedan radnik je mašinom oštetio cev u kojoj je bio gas. Pretpostavlja se da je gas curio celu noć i i da je ušao u kuću porodice Ljiljak. Kako je došlo do eksplozije u kojoj je Stevo nastradao, a njegova ćerka zadobila teške povrede, utvrdiće istraga“, rekao je izvor Nove.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ipak, i pored toga, radovi u Ševinoj ulici su nastavljeni i sutradan.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, firma koja je izvodila radove nije prijavila oštećenje „Srbijagasu“.

Pročitajte još:

Podsetimo, stravična eksplozija u Zemunu dogodila se u petak ujutru, kada je došlo do tragedije. Na mestu je stradao Stevo Ljiljak, dok je njegova ćerka Ljiljana teško povređena.

Njihova kuća nije imala plin, već su se grejali na drva. Tokom istrage biće utvrđene sve okolnosti ove nesreće, kao i ko je odgovoran za curenje gasa.