Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave za grad Beograd, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su odgovorna lica firme OZA PE d.o.o iz Pećinaca, Aleksandra R. i Lazara D., kao i još sedam radnika, zbog sumnje da su juče tokom izvođenja radova građevinskom mašinom oštetili gasovodnu cev u Zemunu, zbog čega je jutros došlo do eksplozije u jednoj privatnoj kući, saznaje Nova.rs.

Osim njih, uhapšeno je još sedam radnika pomenute firme K. K., R. V., G. V., N. T., M. Dj., Z. G. i M. S. zbog krivičnog dela teška dela protiv opšte sigurnosti.

Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da su oni bili podizvođači građevinskih radova i da su tokom izvođenja radova oštetili gasovodnu cev a o tome nisu obavetili Srbijagas.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, Stevo Ljiljak je poginuo, dok je njegova ćerka Ljiljana teško povređena u stravičnoj nesreći koja se rano jutros dogodila u Ševinoj ulici u Zemunu, nakon što je došlo do eksplozije plina u njihovoj porodičnoj kući.

Komšije porodice kažu za Nova.rs da je eksplozija bila strahovita i otkrivaju da se gas u ulici osećao i prethodnih dana.

„Prethodnih dana se osećao gas u ulici, znam da je u toku izvođenje nekih radova vezano za optičke kablove“, kaže komšija.

Pretpostavlja se da je tokom radova probijen glavni gasni vod i da je gas kroz kanalizaciju ušao u kuće.

VIDEO: Zemun odvoženje privedenih radnika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare