Olgica Markanovic
Olgica Markanović Foto:Instagram/olgicamarkanovic

Olgica Markanović, koja se sumnjiči da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih, saslušana je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, prilikom čega je negirala navode iz krivične prijave i izjavila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Ona je, kako je saopšteno, rekla da je tretmane pacijetima pružala uređajem „Plazma pen“ koji ne predstavlja medicinsko sredstvo već kozmetičko i da je posedovala sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak (korišćenjem solarijuma ili izlaganjem suncu pre nego što se koža oporavila).

Nakon saslušanja, tužilaštvo je po više osnova podnelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu predlog za određivanje pritvora prema okrivljenoj u trajanju od 30 dana.

„I to imajući u vidu da ona nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene i svedoke, kao i da, imajući u vidu period izvršenja krivičnog dela i broj oštećenih, postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo“, dodaje se u saopštenju.

Foto: Instagram/olgicamarkanovic

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje telesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje, radi donošenja konačne odluke.

Podsećanja radi, protiv Olgice Markanović je inicijalno podneta krivična prijava udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, kao i više prijava oštećenih, a dostavljena je i informacija Ministarstva zdravlja.

Tužilaštvo je postupajući po navedenim prijavama u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje privrednog kriminala izvršilo dodatne provere kojima je utvrđeno da je do sada jedanaest lica oštećeno krivičnim delom, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oštećenih pored telsnih povreda i zdravlje teško narušeno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram