Foto: Instagram/olgicamarkanovic

Nakon što je juče na granici uhapšena Olgica Markanović osumnjičena da je estetskim i antiejdžing tretmanima za koje nije imala odgovarajuću edukaciju oštetila 11 osoba, oglasili su se i njeni advokati Nikola Dumnić i Jovana Ralević koji za Nova.rs kažu da je osumjničena uhapšena na prevaru.

„Naša klijentkinja je juče u pre podnevnim časovima krenula iz Banja Luke u Beograd u policiju, gde je trebalo da bude saslušana u svojstvu građanina, na zakazano saslušanje, kada je na prevaru lišena slobode. Njen predmet je Prvo osnovno javno tužilaštvo uputilo PU za grad Beograd, radi prikupljanja potrebnih obaveštenja, na čiji poziv se uredno  odazvala. Napominjemo, da je imala nameru da se krije, ne bi angažovala branioce odmah po saznanju za podnete krivične prijave, niti bi se odazivala na pozive nadležnih institucija kao što je to i učinila“, kažu advokati.

Kako dodaju advokati, oni mole da se sve relevantne okolnosti vezane za ovaj slučaj utvrde u zakonom propisanoj proceduri.

Podsećanja radi, saslušanje osumnjičene nadrilekarke održaće se sutra u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Markanović se, za sada, sumnjiči da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih, a postoje indicije da je kod određenih oosoba pored telesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Olgica Markanovic
Olgica Markanović Foto:Instagram/olgicamarkanovic

Utvrđeno je i da je ona u dužem vremenskom periodu u „medicinsko-estetskom centru Tayas“ u Beogradu, u Drinićkoj ulici, pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji uređuju obavljanje te vrste usluga.

Tereti se za krivična dela teško delo protiv zdravlja ljudi , nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, kao i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare