Darko Šarić Foto: BIA

Nakon što je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio presudu od 15 godina zatvora protiv Darka Šarića i pripadnika njegove grupe, koji su osuđeni zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, oglasio se i Goran Jovandić, advokat prvookrivljenog, koji je za naš portal kratko izjavio da je ovakva odluka apsolutno nezakonita.

Jovandić, inače Šarićev advokat po službenoj dužnosti, kaže za Nova.rs da je ovakva odluka doneta na nezakonit način i da je odbrana zatečena.

Pročitajte još...

„Apsolutno smo zatečeni ovom odlukom, ovako nešto nismo očekivali. Apelacioni sud je doneo nezakonito odluku, bez ikakvih dokaza protiv mog branjenika. Još uvek nismo razmatrali kakvi će naredni koraci odbrana biti, svakako, sačekaćemo da vidimo odluku i do detalja razmatrimo“, kaže Jovandić za naš portal.

Inače, Jovandić dodaje i da je odbrana sada može da se žali Vrhovnom kasacionom sudu, ali da ne želi da govori o daljim koracima sve dok ne dobije odluku Apelacionog suda na uvid.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu danas je pravosnažno osudio na 15 godina zatvora Darka Šarića kao organizatora grupe koja se tereti za krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Na istu kaznu zatvora osuđen je i Goran Soković, koji je u bekstvu i kojem se sudilo u odsustvu, navodi se u odluci Apelacionog suda objavljenog na njegovom sajtu. Apelacioni sud je njima potvrdio kazne iz provstepene presude, mada je promenio kvalifikaciju krivičnog dela, dok je ostalim otuženima kazne mahom neznatno smanjio ili povećao.

Podsetimo, Darko Šarić predao se srpskim vlastima 18. marta 2014. godine, nakon višegodišnjeg bekstva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar