Sahrana ubijenog navijača Luke Perenčevića. Bakljada, baklje, navijači. Luka Perenčević ubijen na Banjici
Foto: Nova.rs

Na Novom bežanijskom groblju danas je sahranjen Luka Perenčević (28), navijač fudbalskog kluba Rad, koji je 9. maja ubijen u teretani na Banjici.

Stotine, uglavnom mladih ljudi, došlo je da se oprosti od svog druga u koga je, zasada nepoznati ubica, maskiran kao dostavljač hrane ispalo 6 hitaca iz pištolja sa prigušivačem.

Ubijenog mladića na poslednji počinak ispratili su porodica i rođaci, ali su pečat dali njegovi drugovi, navijači kluba Rad, za koji je i Perenčević navijao. Sve je bilo u plavo-belim bojama tog fudbalskog kluba, a mnogi mladići u crnom, nosili su, simbolično plave ruže.

Pročitajte još:

Opelo je održao sveštenik, duga, tužna kolona krenula je ka grobnici uz starogradske pesme: „Jutros mi je ruža procvetala“ i „Kad bi ove ruže male“, što je posebno rastužilo prisutne.

Na grobu je orkestar odsvirao već tradicionalnu starogradsku pesmu „Tiho noći“ i uz taktove te poznate melodije spušten je kovčeg sa telom Luke Perenčevića.

Tada su navijači Rada, poznatiji kao Junajted fors, priredili spektakl. Zapalili su desetine baklji sa belim i plavim dimom, koji je obavio ceo taj deo Novog bežanijskog groblja. Tada je došlo do manjeg incidenta, kada je jednom od momaka baklja zakačila ruku i, navodno, lice.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pokojni Perenčević je poslednja žrtva međusobnih obraćuna navijača Rada na Banjici, a pre njega je ubijen Filip Lepojević (18) 2020. godine, blizu mesta gde je u ponedeljak ubijen i njegov prijatelj Luka Perenčević. Za ubistvo Lepojevića optužena su braća Petar, Radovan i Uroš Rakočević, takođe nekadašnji navijača FK „Rad“.

Oni su kasnije na suenju naveli da ih je, upravo danas sahranjeni, Luka Perenčević izbo nožem u jednom kafiću i da su ga se plašili da je to bio zaglog zašto je došlo i do obračuna u kome je stradao Filip Lepojević.

***

BONUS VIDEO: Ubistvo Luke Perenčevića u beogradskom naselju Banjica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar