Foto:Milan Maricic/ATAImages

Branko Gogić, predsednik IO SDPS koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Ražnja u nedelju ujutru, prilikom čega je povređen lider SDPS Rasim Ljajić, sahranjen je danas na Centralnom groblju u Beogradu uz prisustvo velikog broja članova porodice, prijatelja, kolega i poznanika.

Gogić je iza sebe ostavio dvoje dece i suprugu Nadu Gogić, bivšu novinarku RTS-a.

Gogić i Ljajić su, podsećanja radi, u nedelju ujutru sleteli s puta vozeći se automobilom marke „škoda superb“, probili zaštitnu ogradu i prevrnuli se na krov. Gogić je preminuo na licu mesta, a Ljajić je transportovan najpre u niški Klinički centar, a danas i u Beograd.

Foto:Milan Maricic/ATAImages

Gogić je rođen je 15 aprila 1977. u Smederevu. U Beogradu je diplomirao ekonomiju a zatim završio i master studije na smeru “Ekonomska diplomatija”. Od marta 1999. godine zaposlen je u Ministarstvu spoljnih poslova gde je radio u Direkciji za imovinsko pravne i finansijske poslove ministarstva, a zatim u generalnim konzulatima i ambasadama Republike Srbije u Rijeci, Zagrebu i Beču.

Prethodno je, kako smo već pisali, održana komemoracija, a među prisutnima na komemoraciji su i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministarska u Vladi Srbije i partijska koleginica Tatjana Matić, potpredsednik SDPS Jug Radivojević. Komemoracija je počela minutom ćutanja. Radivojević, inače bliski prijatelj stradalog Gogića, oprostio se od njega emotivnim govorom.

Nenad Popović Foto:Milan Maricic/ATAImages

„Ovo je posle 13 godina prvo okupljanje bez Branka, bio je čovek koji je išao ispred svog vremena, možda je zato završio život tri dana pred rodjendan. Bio je čovek koji je najbrže odgovarao na poruke, a na onu koju sam mu pre tri dana poslao nije odgovorio“, rekao je Radivojević i dodao:

.

„Bio je veliki navijač “Crvene Zvezde”, kupio kompletnu opremu, i radovao se. Naučio je da se treba radovati sitnicama, i tome nas je naučio“, kazao je Radivojević.

Bonus video: Mesto saobraćajne nesreće u kojoj je povređen Rasim Ljajić, a poginuo Branko Gogić, predsednik IO SDPS

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare